Krušlin za Crosport: Napravio sam najbolji potez za svoju karijeru, Cedevita je sposobna napraviti veliki rezultat

filip cro

Filip Krušlin, zajedno sa suigračima željno iščekuje start ABA lige u kojoj hrvatski košarkaški prvak i ove sezone cilja na najvišu poziciju. Ovaj 27-godišnji Zagrepčanin, koji je posljednje tri sezone proveo u redovima gradskog rivala Cibone nova je uzdanica trenera Veljka Mršića u ovoj sezoni.

Trenutno su mi jako dobri i pozitivni doživljaji oko dolaska u Cedevitu. Znao sam u kakvu sredinu dolazim, po meni jako dobru i po samom dolasku su me sjajno prihvatili. Trojicu suigrača znam iz reprezentacije tako da sam se vrlo brzo uklopio i trenutno sam zadovoljan“, kazao je u razgovoru za Crosport Krušlin.

Prošle sezone u ABA ligi prosječno je postizao 8.0 poena, 2.7 skokova i 2.3 asistencije za 21.8 minuta provedenih na terenu, u Ligi za prvaka uključujući i doigravanje imao je prosjek od 7.9 poena, 3.7 skokova i 0.5 asistencije za 23.4 minuta po utakmici, dok je u FIBA Eurokupu ubacivao 9.8 poena, 3.8 skokova i 2.8 asistencija. Kakva su očekivanja u novo sezoni?

skupna kk cedevita

U obrani i napadu dati sve od sebe, što se tiče minutaže ja sam bio u svakoj situaciji podređen ekipi i ekipnom rezultatu pa će to tako biti i ovdje”, poručio je 196 cm visoki bek šuter Cedevite te dodao:

Mislim da je tu puno utakmica, igra se na tri fronta tako da će biti dovoljno prilika za sve. Na meni je samo da radim a na nama svima da pokušamo ostvariti što bolji rezultat.”

Njegov košarkaški put počeo je u Zrinjevcu, a igrački je stasao baš u Ciboni, u kojoj na prijelazu u seniorsku košarku nije dobio pravu priliku. Uslijedio je odlazak u Dubravu, zatim u sarajevsku Bosnu, nakon toga u Zabok a potom Split. Nastupio je i na nedavnim olimpijskim kvalifikacijama u Torinu te predstavljao Hrvatsku  na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza).

Moje impresije iz Rija su jako pozitivne, to je najveća moguća scena na koju se jedan sportaš može naći i izuzetno mi je drago da sam bio dio te priče kao sportaš koji se dugi niz godina bavi košarkom. S obzirom na moju karijeru koja je bila prožeta svim mogućim, i pozitivnim i negativnim stvarima, samo da se nađem u reprezentaciji ovo ljeto za mene je bila izuzetna čast.”

Silno razočaran njegovim prelaskom iz Cibone u Cedevitu bio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović, koji je ujedno i izvršni dopredsjednik Cibone. Iako su mnogi zamjerili Petroviću što u Rio vodi svog igrača, Krušlin je na kraju u Rio ipak otišao kao igrač Cedevite.

Tako je ispalo, iako je moj odnos s Acom bio korektan. O toj situaciji nismo ništa posebno razgovarali do dva dana prije dolaska ali samo stvari vezane uz ugovor.

Priznao je Petrović da su ga planirali zadržati, dali mu dobru ponudu, ali ipak nisu mogli parirati Cedeviti. Odnosno, nisu im željeli parirati.

Platiti takvog igrača nekih 100.000 eura je bacanje novca“, ispalio je prije odlaska u Rio izbornik-dopredsjednik Petrović u Sportskim novostima i po običaju dodatno zakuhao odnos između Cibone i Cedevite.

Na njegove izjave nemam komentara. Nisam to ni čitao a iskreno, svatko ima pravo dati svoje mišljenje ili svoj komentar pa tako i Aco. Sasvim je nepotrebno da ja to komentiram. Znao sam za tu izjavu u Riju ali to me nije obeshrabrilo. Imao sam i još uvijek imam reprezentativne ambicije, bez obzira tko je izbornik. Igram za reprezentaciju od svoje 17 godine od mlađih kategorija. Ovo je bila moja prva akcija u seniorskoj kategoriji, uvijek sam se odazivao na reprezentativne obaveze i uvijek ću se odazivati. Svaki put kad me reprezentacija treba ja sam tu i meni je izuzetna čast igrati za svoju zemlju. Fizički sam spreman i sposoban a na budućim izbornicima je odluka.

aco rio

Kad ste već spomenuli buduće izbornike, smatrate li da Aco treba ostati ili je vrijeme za nekog novog?

Tijekom ovog njegovog mandata kemija u momčadi je bila odlična, mi svi međusobno smo se jako dobro razumijeli i sve to se vidjelo na parketu. Iako nisam igrao, zajedno sa Arapovićem smatram da smo doprinosili s klupe pozitivnom energijom za dobrobit ekipe. Aco je napravio jako dobar posao ovo ljeto, doveo nas je na Olimpijske igre kroz jedan teški kvalifikacijski ciklus, mislim da bi i dalje trebao dobiti priliku, ako on to želi. Iz perspektive naravno rezultata i toga što je napravio. Ne vidim zašto bi se sada trebalo mijenjati, a ako će se mijenjati ne znam tko bi bio kandidat. S obzirom na rezultat koji je Aco napravio mislim da je apsolutno legitimno da on i dalje želi biti izbornik.”

Odnosi s Acom nisu idilični a ni prva utakmica s Cibonom neće biti uobičajena jer dolazite u dresu gradskog rivala?

Neće, to je sigurno, najbitnije će biti skoncentrirati se na rezultat. Smatram da je Cedevita napravila jako dobar posao u sastavljanju ekipe i mislim da ova ekipa može puno i iz toga razloga mi je još draže što sam u momčadi koja je toliko pozitivna jer je energija i kemija među nama jako dobra. Mislim da smo sposobni napraviti veliki rezultat. Naravno da se čujem i s bivšim suigračima iz Cibone, prošle sezone je bila dobra ekipa tako da smo se družili, provodili vrijeme zajedno i mislim da nema razloga zbog prelaska u drugi klub da ne razgovaram s njima. Nađemo se tu i tamo na kavi, ručku i mislim da nema veze što sam ja tu sada a oni tamo. Naravno, kad dođem na teren onda svatko svojima, svatko želi pobijediti i to je potpuno normalno i sportski.”

Pribojavate li se negativnih reakcija navijača Cibone?

Ne bojim se, u Ciboni sam proveo dugi niz godina i jednstavno se dogodila situacija da sam mogao otići korak više u svojoj karijeri u organiziraniji klub. Prema svima sam bio korektan, nisam napravio nikakvu nekorektnu gestu tijekom mog prelaska u Cedevitu tako da ne vidim zašto bi se trebao bojati. Naravno da će svatko protumačiti tu odluku na svoj način ali to je nešto što se tiče mene i moje karijere. Smatram da sam napravio najbolji mogući potez za sebe i svoju karijeru i to je jedino što je meni bitno.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Među vašim najvećim navijačima je i otac, popularni glazbenik Željko Krušlin Kruška. Kako je on komentirao ovaj transfer i hoće li tata, kako je najavio trener Mršić, raditi novu himnu Cedevite?

Za himnu ne znam ali u principu sve svoje odluke donosim sam, doma mi uvijek kažu da napravim ono što je najbolje za mene i mislim da je i njima teško nešto sugerirati. Ipak se ja nalazim u toj situaciji i najbolje znam odnose, materiju… Bilo je razgovora ali tek nakon obavljenog transfera. Ugovor sam prošao sasvojim menadžerom i sam sa sobom i donio sam odluku za koju znam da je najbolja za mene i smatram da apsolutno nisam pogriješio“, zaključio je Krušlin.

CROSPORT INTERVJU KOŠARKA