Kukoč o Hezonji i Žižiću: Svatko ima svoje prioritete, ali puno više vrijedi jedan EuroBasket nego Ljetna NBA liga!

Toni Kukoč

Legenda hrvatske košarke i aktualni član Stručnog savjeta HKS-a Toni Kukoč osvrnuo se na otkaze koji su reprezentaciji za ovogodišnji EuroBasket uručili Mario Hezonja i Ante Toni Žižić.

“Tko god hoće igrati, taj može. Priča da NBA klub može igraču zabraniti nastup za reprezentaciju ne drži vodu! Štoviše, igranje natjecateljskih utakmica pomoći će im više nego pojedinačni treninzi u klubu gdje ih nitko neće naučiti igrati. Puno više vrijedi jedan EuroBasket nego jedna Ljetna liga. Neću napadati nikoga jer svatko ima svoje prioritete, no priča o tome da oni nešto moraju raditi u klubu preko ljeta ne pije vodu. Jer, ako tim momcima nešto fali, onda su to utakmice koje nešto znače. Druga je stvar da su oni igrali za Warriorse ili Cleveland, i to po 30 minuta, onda bi čovjek rekao da su potrošeni. No, kako je svima njima, osim Bogdanoviću, sezona završila prije dva mjeseca, onda nemamo o čemu pričati,” rekao je između ostalog u razgovoru za Večernji list.

Kukoč će se pojaviti i na pripremama kako bi reprezentativcima udijelio koji dobar savjet: “Navratit ću taj početni dio priprema jer se negdje početkom kolovoza moram javiti u klub. Ja sam i dalje savjetnik vlasnika Chicago Bullsa pa u skladu s tim imam i obveza. Moram se pojaviti u par kampova, moram na sastanke sa sponzorima i slično…”

KOŠARKA