Leona i Ida vesele se vožnjama na Sljemenu: Najvažnije je da pokažemo ono što znamo

Ida Štimac i Leona Popović 2

Najbolje svjetske slalomašice sudjelovale su na javnom izvlačenju brojeva za subotnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy” 2020. Na posebnoj ceremoniji petnaest najboljih skijašica izvlačilo je startne brojeve kližući na popularnom klizalištu „Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Brojni Zagrepčani i posjetitelji Zagreba pozdravili su okupljene skijašice koje će sutra od 13 sati krenuti startati na Crvenom spustu.

Utrku će otvoriti Slovakinja Petra Vlhova, jedina skijašica koja je uz Mikaelu Shiffrin prošle sezone pobijedila u slalomskoj utrci Svjetskog skijaškog kupa. “Lijepo mi je u Zagrebu i uzbuđena sam zbog utrke koja se održava sutra na Sljemenu. Vjerujem da ću skijati odlično i boriti se za titulu Snježne kraljice”, izjavila je.

Druga iz startne kućice sutra će krenuti Švicarka Michelle Gisin, koja je prošlog vikenda osvojila treće mjesto na utrci u Lienzu te prvi puta u karijeri bila na pobjedničkom postolju u slalomu. “Jako sam uzbuđena zbog utrke i veselim se što ću po prvi puta u slalomu imati ovako dobar startni broj, među sedam najboljih
natjecateljica”, rekla je.

Startni broj tri izvukla je Austrijanka Katharina Liensberger, koja je osvojila četvrto mjesto na posljednjoj slalomskoj utrci Svjetskog skijaškog kupa. “U Zagrebu je uvijek jedinstven događaj izvlačenja startnih brojeva i to je za nas skijašice vrlo zabavno. Nisam pretjerano vješta u klizanju, ali jedva čekam pokazati svoje skijaške sposobnosti na Sljemenu”, najavila je.

Četverostruka pobjednica Sljemena, aktualna braniteljica naslova i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, 24-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin krenut će sa startnim brojem sedam. “Uvijek mi se lijepo vratiti u Zagreb, to je jedna od mojih omiljenih utrka. Osvojila sam četiri puta krunu u Zagrebu, ali svejedno je teško ponoviti takav uspjeh. Staza je izazovna jer je jako dugačka, ali je zato i jako zabavna i sve slalomašice je vole. Zagreb je prekrasan grad, svi mu se uvijek radujemo jer je to jedini veliki i glavni grad u kojem skijamo”, poručila je Mikela Shiffrin.

Ida Štimac i Leona Popović

Publiku su glasno pozdravile i dvije hrvatske predstavnice, 19-godišnja Ida Štimac i 22-godišnja Leona Popović.

“Velik rezultat koji sam ostvarila prošle nedjelje ogromna je motivacija i daje mi samopouzdanje za utrku Snježne kraljice. Veselim se vožnjama i nadam se podršci naših navijača. Očekujemo veliku podršku na Sljemenu i još jednom pozivamo sve navijače da dođu jer nama to puno znači ”, izjavila je Leona Popović.

“Ozljede su konačno iza mene nakon što sam skoro dvije godine bila u procesu oporavka. Sljeme je na neki način moje domaće brdo i zato se posebno radujem što ću sutra po drugi puta nastupiti. Mislim da je najvažnije da pokažem ono što znam, a to je dobro skijanje“, uzbuđeno je najavila Ida.

Prva vožnja ženskog slaloma na rasporedu je u 13 sati, dok će druga krenuti u 16.15 sati. Kao i prijašnjih godina očekuje se velik broj navijača na Sljemenu. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI