Lino ostao bez još jednog krila

Červar, HRS

Nakon što je već na prvom treningu ostao bez Lovre Mihića, ozlijedio se i mladi Fran Mileta, desno krilo Našičkog Nexea.

U pitanju je ista ozljeda: distorzija gleżnja s posljedičnom rupturom prednjeg talofibularnog ligamenta i parcijalnom rupturom strażnjeg donjeg tibiofibularnog ligamenta i kalkaneofibularnog ligamenta.

Van terena će biti četiri do šest tjedana, što znači da za mladu nadu hrvatskog rukometa nastup na Europskom prvenstvu ostaje tek san. Mileta je bio dio juniorske  reprezentacije koja je ove godine osvojila svjetsko srebro, a izabran je i u najbolju postavu toga natjecanja.

Červaru na desnom krilu ostaju iskusni Zlatko Horvat te Vlado Matanović i Ivan Vida.

Prva faza priprema u Zagrebu traje do 23. prosinca, novo okupljanje je dan nakon Božića, a reprezentacija seli u Poreč, gdje će biti do 30. prosinca.

Završne pripreme također će biti u Poreču, od 1. do 7. siječnja, u sklopu kojih će se održati i Croatia kup, a na kojemu uz Hrvatsku još nastupaju BiH i Katar.

Hrvatska prvi dio Europskog prvenstva igra u Grazu, a suparnici su Srbija, Bjelorusija i Crna Gora, s kojom otvaramo natjecanje 9. prosinca u 18.15 sati.

(Foto: HRS)

RUKOMET