[LIVESTREAM] Aura Cup u Zagreb dovodi vrhunske svjetske ritmičarke: Sjajna promocija Hrvatske i vrlo važno natjecanje za popularizaciju ovog sporta

Aura

U organizaciji GK Aura od 15. do 17. listopada u Areni Zagreb će se održati međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici, šesti puta po redu AURA CUP ZAGREB na kojem će se predstaviti natjecateljice iz Rusije, Ukrajine, Gruzije, Kazahstana i mnogih drugih zemalja, kao i najbolje hrvatske ritmičarke.

AURA CUP ZAGREB, kao jedini turnir u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Međunarodne gimnastičarske organizacije ( FIG – Fédération International de Gymnastique ) i ove godine nalazi se uz bok velikih natjecanja i dovodi u Hrvatsku natjecateljice iz samog vrha svjetske ritmičke gimnastike.

Očekujemo nastup preko 230 natjecateljica brojnih kategorija, a činjenica da je odaziv na turnir svake godine sve veći, potvrđuje da Aura cup postaje obavezna stanica na karti svima koji cijene i vole ovaj elegantni i jako zahtjevni sport.

“Kada smo prije šest godina organizirali prvi Aura cup, nismo mislili da ćemo u tako kratkom roku uspjeti ostvariti našu viziju toga da Aura cup postane upravo ovo što ove godine i jest. Zagreb i Hrvatska domaćini su jednog međunarodno poznatog i priznatog natjecanja u ritmičkoj gimnastici na kojem iz godine u godinu sudjeluje sve više natjecateljica,” objasnila nam je Nika Crevatini, glavna trenerica GK Aura i idejna začetnica ovog projekta.

Jedna od najuspješnijih hrvatskih gimnastičarki, prva i jedina Hrvatica na svjetskoj rang – listi, danas svoje provodi trenirajući i prenoseći svoje znanje na nove naraštaje ritmičkih gimnastičarki.

“Ritmička gimnastika postaje sve popularniji i priznatiji sport u Hrvatskoj, što je i bio jedan od ciljeva Aura Cupa, a činjenica da kao jedini FIG turnir u Hrvatskoj, možemo približiti široj publici vrhunsku ritmičku gimnastiku, dodatno nas veseli. Promocija Hrvatske, Zagreba i sporta općenito vrlo je važna naročito za popularizaciju i masovnost ovog sporta i drago nam je da u tom projektu možemo sudjelovati.”

Svi ljubitelji ritmičke gimnastike, kao i svi koji to žele postati, moći će završnicu seniorki i juniorski pratiti na Sportskoj TV u nedjelju od 19.30 sati, a oba dana u prijenosu uživo putem livestreama…

Ulaz u zagrebačku Arenu moguće je uz EU COVID potvrdu, a na ulazu će biti punkt za antigensko testiranje.

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI