Lokomotiva obranila naslov prvakinja Hrvatske: Povijesna sezona, iznad svakog očekivanja! Ovo je san!

Lokomotiva Santro

Rukometašice zagrebačke Lokomotive su u posljednjem kolu 1. HRL za žene pobijedile Dalamtinku iz Ploča s 34-19 (17-7) i obranile naslov prvakinja Hrvatske.

Ovo je peti naslov za Lokosice, koje su prvi put u svojoj povijesti uspjele obraniti naslov prvakinja.

“Odigrali smo sezonu kakvu Lokomotiva u svojoj povijesti nije odigrala. Imali smo 26 utakmica u Prvenstvu Hrvatske, 14 u Ligi prvakinja, putovanja od Kastamonua u Aziji do Norveške, igranje srijeda-subota, imali puno novih igračica, neke od nositeljica ekipe su nam otišle prošle godine…”

“Ovo je iznad svakog očekivanja, ovo je san. Svi kažu da je lakše osvojiti nego obraniti naslov, a mi smo ga obranili. Od 2017. godine osvojili smo Europski kup, dva Kupa Hrvatske i dva Prvenstva Hrvatske. Volio bih u nekoliko sljedećih godina voditi jednu vrhunsku i vrhunski organiziranu ekipu, da uživam u tome i da dvorana u kojoj igramo bude puna. Sjest ćemo i dogovoriti se, ali moje ambicije su veće nego po osmi put stvarati ekipu. Mi smo sedam puta obnovili ekipu, 41 igračica otišla je iz Lokomotive od 2018. godine i mi smo opet stvorili nove, ali mislim da moramo malo drukčije postaviti stvari,” rekao je nakon slavlja trener Nenad Šoštarić.

Kapetanica Stela Posavec je dodala: “Pobijedile smo i osvojile drugo godinu zaredom naslov prvakinja. Stvarno je bila naporna sezona, ali puno smo radile i na kraju uspjele, stvarno je to odličan osjećaj. Tu sam već sedam godina i mislim da je ovo prava kruna moje karijere u Lokomotivi. Nas nekoliko igračica sada odlazi iz Lokomotive, no igrat će se rukomet ovdje i dalje kao i do sada svake godine, pa vjerujem da će i sljedeća i svaka druga godina Lokomotivi biti uspješna. Drugo osvojeno prvenstvo je kruna moje karijere ovdje, a sada svoju karijeru nastavljam dalje u Poljskoj i ovdje sam završila s igranjem. Naravno da sam uzbuđena, bit će to novi korak za mene, novo iskustvo i nova avantura.”

(Foto: Ivan Santro/RK Lokomotiva)

RUKOMET