Lokomotiva pregazila Podravku za peti Kup Hrvatske: Ponosan sam na svoje igračice, ova medalja jedna je od dražih!

Lokomotiva, Kup, HRS

Rukometašice zagrebačke Lokomotive ovogodišnje su osvajačice Kupa, nakon što su u finalnom dvoboj u Umagu ‘razmontirale’ Podravku Vegetu s 29:19 (17:9).

Bila je to gotovo savršena partija ekipe Nenada Šoštarića, koji je bio izuzetno ponosan na svoje igračice nakon uvjerljivog slavlja.

“Nismo očekivali da će biti tako lagano, ali svejedno smo se spremali za pobjedu. Obranom i kontrom, što smo posebno pokazali u prvom poluvremenu, napravili smo ključnu razliku. Ovo je izuzetno veliki uspjeh mojih cura i odigrana utakmica na vrhunskoj razini,” rekao je nakon finala Šoštarić.

Podravka će ipak ove sezone slaviti naslov prvakinja Hrvatske: “Veći je žal za porazom u Challenge Cupu kod Gran Canarije…”

“Treba još jednom naglasiti kako je Lokomotiva u ove dvije godine izrasla u jednu respektabilnu ekipu, respektabilan klub, koji je prepoznatljiv i u Europi. Lokomotiva je ponovno netko i nešto. Iduće sezone slavimo i 70. godina te se nadam kako ćemo krenuti dalje. Cilj je isti, zadržati većinu igračica i nastaviti dalje raditi. Mlade i kvalitetne igračice koje žele raditi ćemo sigurno primiti,” dodao je strateg Lokosica.

Šoštarić je ponosno držao zlatnu pobjedničku medalju…

“Ova medalja jedna mi je od najdražih u karijeri. Osim u juniorskim kategorijama, ovo mi je prva zlatna medalja u seniorskoj konkurenciji. Imao sam tu ‘sreću’ da uvijek treniram slabije ekipe i da s njima radim vrhunske rezultate, a to je osvajanje drugog ili trećeg mjesta. Lani smo osvojili Challenge Cup, ove godine Kup Hrvatske…”

Šoštarić, HRS

“Bitan je samo rad i praćenje trendova rukometne igre. Ima cure koje vole trenirati i to se vidi na utakmicama. Kraj je sezone, a mi i dalje trčimo kao navijeni, do posljednje minute. To je osnova rukometa i to sam želio da moje igračice shvate. Kako svaka od njih vrijedi i da u svakom trenutku mora dati svoj maksimum. Jedino se tako može napredovati!”

Još je jednom istaknuo svoje igračice: “Jako sam sretan što treniram ove cure, dodao sam nešto i svojih ideja i mislim kako smo u ove dvije godine totalno promijenili stil igre Lokomotive. Pronašli smo zajedničku kemiju, bilo je uspona i padova, bilo je smijeha i suza u cijeloj toj priči. Teško je uvjeriti igračice kako treba puno trčati, a cure su vrlo brzo shvatile kako to donosi rezultat. Sretan sam i zadovoljan što radim s ovakvom grupom djevojaka, tko zna što život nos i tko će sve ostati na okupu, ali ova medalja nam je svima jako, jako vrijedna!”

Braniteljice naslova iz Koprivnice su u finalni okršaj ušle kao blage favoritkinje, ali na terenu je od samog otvaranja susreta praktički postojala samo Lokomotiva. Sjajnu igru u obrani začinila je vratarka Tea Pijević s dvoznamenkastim brojem intervencija, dok je Lokosice u napadu predvodila nezaustavljiva Larissa Kalaus s 11 golova. U redovima poraženih bolja od ostalih Ivana Dežić s pet golova.

Lokomotivi je to peti naslov u Kupu, a zadnji puta su osvojile 2013. godine, dok su izgubile čak 11 finala, sve od Podravke, koja je ostala na 22 naslova.

Trofej su podignule Anamarija Boras (3), Paula Posavec (3). Jelena Kajfeš (4), Sara Šenvald, Stela Posavec (3), Leonarda Kapetanović, Ena Zagorščak, Larissa Kalaus (11), Dora Kalaus, Tena Japundža (2), Antonia Čivljak, Antonija Ćurić, Kristina Plahinek (2), Marina Glavan. Kristina Prkačin (1) i Tea Pijević.

U nedjelju, posljednjeg dana Festivala rukometa u Umagu, saznat ćemo i tko će osvojiti pehar u muškoj konkurenciji gdje su finale od 16.30 sati izborili rukometaši PPD Zagreba i Nexea.

Uoči tog susreta u 13.30 sati odigrat će se i finale Prvenstva Hrvatske za kadete, uz prijenos uživo putem livestreama. (Foto: HRS, Jozo Čabraja)

RUKOMET