Lučić treći put osvojila Lignano, Mužinić u finalu bolja od Dretar Karić!

Mužinić, Dretar Karić Paraolimpijac

U talijanskom Lignanu završen je jaki ITTF PTT turnir na kojem su hrvatske stolnotenisačice i stolnotenisači osvojili dva pojedinačna zlata i jedno srebro te u ekipnoj konkurenciji jedno zlato i dvije bronce, odnosno ukupno čak šest odličja.

U kategoriji 3 žene u finalu pojedinačne konkurencije sastale su se hrvatske paraolimpijke Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić. Nakon uzbudljivog meča slavila je Splićanka Anđela Mužinić s 3:2. U kategoriji 10 Velikogoričanka Mirjana Lučić u finalu je savladala Rumunjku Tepeleu Jolanu Moniku SA 3:0.

U ekipnoj konkurenciji kategoriji 3 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su lagano prošle grupu da bi potom u polufinalu pobijedile ekipu Tajlanda sa 2:0 Prvo su sa 3:0 pobijedile par Asayut Ararat i Wararitdamrongul Pattaravadeu a zatim je Anđela pobjedom od 3:0 odvela ekipu u finale.

U finalu s Italijom Anđela i Helena su pobijedile par Brunelli i Rossi s 3:0. Anđela Mužinić je pobjedom nad Giadom Rossi s 3:1 osigurala našoj ekipi zlato.

U kategoriji 4-5 Zaprešinćanka Jelena Šišić je u ekipi s Talijankom Ragazini osvojila treće mjesto, izgubivši od ekipe Tajlanda Jan-ON i Sringam s 0:2.

Tomislav Špalj je igrao je u ekipi s Rusom Aleksandrom Sokolovim osvojivši brončanu medalju, nakon poraza od ekipe Slovačke sa 0:2.

“Ukupni dojam je da su na ovom turniru naši igrači pokazali da su već sada dobro pripremljeni za nadolazeća natjecanja. S obzirom da je turnir u Lignanu bio prvi kvalifikacijski turnir koji se boduje za odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju, kandidati za odlazak su postigli dobre rezultate,” zaključio je izbornik Gubica.

Na ovogodišnjem otvorenom prvenstvu Italije sudjelovalo je 340 igrača iz 34 države, a hrvatske boje branilo je 11 parastolnotenisačica i parastolnotenisača. (Foto: HPO)

PARAOLIMPIJCI