Luka Cindrić igra protiv Srbije, Musa i Ravnić ‘uskaču’ umjesto Šušnje i Mihića, Jelinić mijenja Mandića

Hrvatska, Jozo Čabraja

Napokon dobre vijesti iz Mađarske! Luka Cindrić završio je svoju izolaciju te dobio dopuštenje da se priključi hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu.

Odradio je i prvi trening u Pick Areni te će biti na raspolaganju izborniku Hrvoju Horvatu večeras, u utakmici protiv Srbije, od 20.30 sati.

U Szeged su stigli Željko Musa i Valentino Ravnić, koji će u slučaju subotnjeg negativnog PCR testa zamijeniti Šušnju i Mihića, koji su pozitivni na koronavirus i moraju u izolaciju.

Marin Jelinić uskočit će na mjesto suspendiranog Mandića, a izbornik Horvat još uvijek čeka dolazak Domagoja Duvnjaka, Marina Marića i Marka Mamića.

Utakmica sa Srbijom mogla bi odlučiti hoće li Hrvatska uopće proći u drugi krug. Jer, nakon poraza od Francuza gubitak bodova protiv Srba mogao bi biti poguban.

Hrvatska je posljednji put poražena od Srbije u polufinalu Europskog prvenstva 2012. godine u ‘paklu’ beogradske Arene. Od tada do danas, naši rukometaši  upisali su četiri pobjede i jedan remi. Posljednje slavlje 24:21 bilo je prije dvije godine u Grazu na Europskom prvenstvu u skupini.

Srbija je tada prvenstvo završila na 20. mjestu, a Hrvatska otišla do finala, odnosno srebra.

(Foto: Jozo Cabraja / kolektiff)

RUKOMET