Makarani osvojili povijesni bod u Elitnoj rundi Lige prvaka: Fantastičan je osjećaj

Novo Vrijeme Apfel Makarska

Prvak Hrvatske u futsalu Novo Vrijeme Apfel osvojio je prvi, povijesni bod u Elitnoj rundi Lige prvaka. Nakon tri poraza lani u Lisabonu te jednog u četvrtak u Tjumenu, u petak su Makarani remizirali s istoimenim domaćinom (3:3). Ruski je prvak vodio 2:0 i 3:2, no najbolja hrvatska momčad oba se puta vratila u egal i zasluženo došla do slatkog boda. Boda vrijednog poput pobjede.

Trener Tomislav Horvat ponosan je na svoje igrače: “Fantastičan je osjećaj! Ne samo zbog boda, nego i zbog pristupa. Ponosan sam kako su momci reagirali nakon Sportinga. Pokazali su da je ta utakmica bila samo loš dan. Uvjeravao sam ih da oni to mogu i to su i pokazali. Baš sam sretan što sam im trener. Nama treba emocija da bismo bili ovakvi.”

“Znali smo da je Tjumen odličan, igrali su egal s Barcelonom. Napravili smo sve po dogovoru, čak smo mogli i pobijediti. Moji golovi? Jako sam sretan jer mi nije baš išlo u prvenstvu zadnje vrijeme. Srce je presudilo,” dodao je jedan od junaka, Matej Fideršek.

“Danas smo pokazali pravo lice. Možemo igrati sa svima ako smo na sto posto, čak i preko svojih granica. Nakon našeg prvog gola počeli smo se dizati i čak mogli pobijediti. Odigrali smo vrhunsku, fajtersku utakmicu i moramo biti zadovoljni ovim bodom. On je kao pobjeda,” zaključio je Igor Osredkar, ponajbolji igrač utakmice.

Subota je u Tjumenu slobodan dan, a u nedjelju u 11 sati Novo Vrijeme igra protiv doprvaka Kazahstana Ajata koji je do sada doživio oba poraza. Sporting i Tjumen će međusobno odlučivati o pobjedniku skupine koji ide na Final Four.

Elitna runda Lige prvaka, 2. kolo skupine B.
TJUMEN – NOVO VRIJEME APFEL 3:3 (2:2)
Gledatelja 1200
Strijelci: 1:0 Antoškin (8.), 2:0 Taffy (9.), 2:1 Osredkar (10.), 2:2 Fideršek (18.), 3:2 Antoškin (29.), 3:3 Fideršek (33.).

NOVO VRIJEME APFEL: Bašković, Herceg, Vuković, Pulinho, Lucas, Pašalić, Osredkar, Sokol, Kazazić, Musinov, Fideršek, Horvath, Babić.

POREDAK
Skupina B
1. Sporting Lisabon (POR) 2-0-0 (9:2) 6 bodova
2. Tjumen (RUS) 1-1-0 (6:3) 4
3. Novo Vrijeme Apfel (HRV) 0-1-1 (3:7) 1
4. Ajat (KAZ) 0-0-2 (2:8) 0

NOGOMET