Mamić: Morat ćemo pratiti visok tempo Norvežana; Stevanović: Trebamo zaustaviti njihovo najjače oružje

HRS Twitter

Hrvatski rukometaši vlakom su iz Montpelliera stigli u Pariz, gdje ih u petak od 20.45 sati čeka polufinalni okršaj Svjetskog prvenstva protiv Norvežana.

Au revoir Montpellier, merci. Bonjour Paris. #crohandball #iznadsvihhrvatska #phenomenalhandball #handball2017

Fotografiju objavljuje Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Reprezentacija je to protiv koje smo u proteklih godinu, dana igrali čak tri puta, dva puta na Euru u Poljskoj, gdje smo ih dobili u borbi za broncu, a eliminirali smo ih u kvalifikacijama za Olimpijske igre…

Hrvatskoj će u Francuskoj ovo biti šesto polufinale svjetskih smotri, a samo u Španjolskoj 2013. godine nisu ušli u finale. Na Islandu 1995, u Tunisu 2005. i kod kuće 2009. izgubili smo završnicu, dok smo jedino svjetsko zlato osvojili legendarne 2003. godine u Portugalu.

“Norvežani su dobra ekipa, možda još bolja nego prije i bit će zanimljivo. Morat ćemo pratiti njihov visok tempo jer ako nećemo, onda ćemo izgubiti. Dat ćemo sve od sebe da ih trkački možda i prestignemo,” istaknuo je Marko Mamić, jedan od junaka četvrtfinale pobjede nad Španjolcima.

“Moraju se slegnuti dojmovi, u petak moramo ući hladne glave i spremni za utakmicu.”

Hrvatski #PhenomenalHandball stigao je u Pariz. #crohandball #phenomenalhandball #handball2017 #iznadsvihhrvatska

Fotografiju objavljuje Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Vratar Ivan Stevanović također je bio odličan…

“Mislim da ćemo se pripremiti isto kao i za svaku drugu utakmicu. Poznajemo se jako dobro, oni su zapravo potpuno ista momčad kao i što su bili lani. Mislim da će utakmica biti izuzetno teška, a šanse su mislim 50:50.”

“Mislim da moramo igrati dobro prvenstveno u obrani i pokušati zatvoriti njihovu polukontru, to je njihovo najjače oružje i u tom segmentu će ležati jako puno stvari”, pojasnio je Stevanović.

U drugom polufinalu u četvrtak igraju domaćin Francuska i Slovenija koju trenira bivši strateg PPD Zagreba Veselin Vujović, još jedna legenda svjetskog rukometa.

RUKOMET