Mamić razočaran izjavama iz Rijeke: “Želimo pobjedom na Rujevici potvrditi da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj”

Zoran Mamić, press

Dinamo u utorak od 20 sati gostuje kod drugoplasirane Rijeke na Rujevici i u derbi ulazi s četiri boda prednosti. Trener Modrih Zoran Mamić najavio je okršaj u kojem prvaci idu – po pobjedu.

“Veselimo se utakmici, ambijentu i punom stadionu. Naravno da u toj utakmici želimo potvrditi što znamo, a to je da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj. To možemo najbolje napraviti pobjedom,” kaže trener na početku pa nastavlja o protivniku:

“Igraju agresivno, čvrsto, ne daju protivniku prostora… Posebno na početku utakmice, ali naravno da dosta toga ovisi i o nama. Rijeka ima puno dobrih pojedinaca i kao momčad dobro djeluju; to im je i najveća kvaliteta.”

Dinamo će na Rujevici igrati na pobjedu, no trener naglašava kako nakon derbija imaju još četiri kola: “Ne bi me zadovoljio bod. Naravno da bi bili korak bliže naslovu u slučaju remija, ali u igri je još dosta bodova i moramo i ovu i sve utakmice odraditi na visokom nivou. Ništa ne znači pobjeda u Rijeci ako izgubimo bodove negdje drugdje. Sigurno da oni moraju napasti i dati sve od sebe da nas pokušaju dobiti, a ja sam uvjeren da će moja momčad znati odgovoriti na sve što nas tamo čeka.”

Osim na one dulje ozlijeđene trener Modrih može računati na sve igrače, čak i na Marka Pjacu koji se čudesno brzo oporavio od teške ozljede i konkurira za susret na Rujevici.

Trener je otkrio kako je atmosfera u svlačionici prvaka pozitivna: “Ne osjeća se nikakva nervoza; dapače, odlična je atmosfera i svi željno čekamo utakmicu. Naravno da je pozitivna vibra, ali ništa drugo,” priča trener pa nastavlja o tome kako će svoje igrače pripremiti za moguće provokacije: “Već smo im napomenuli da izbjegnu provokacije i događaje na terenu koji nisu sportski tako da vjerujem da se nešto kao što je bilo isključenje Taravela neće ponoviti.”

Za kraj je trener prokomentirao nekorektne izjave koje uoči derbija dolaze iz redova sportskih rivala: “Vrlo rijetko sam spominjao suđenje, ali jako sam razočaran izjavama iz Rijeke koju izuzetno cijenim pa se moram kratko osvrnuti… Volio bih da se analiziraju naše zadnje međusobne utakmice i kakvo je bilo suđenje na istima. Recimo, Taravel je opravdano dobio crveni na Rujevici, a u istoj toj utakmici je Rijeci oprošteno nekoliko drugih žutih kartona. U susretu prije kada je bilo 2:2 nam Strahonja svašta nije sudio, Rijeka je zabila iz nepostojećeg kornera i Fernandes je dobio ‘nemogući’ crveni karton. U finalu Kupa na kraju pretprošle sezone je u Rijeci bilo 2:0 za njih, a na početku na 0:0 nije suđen čisti penal za nas kao i u susretu na Maksimiru kada nije sviran čisti penal na Pjaci. Ponavljam, cijenim Rijeku i sve što su napravili, ali ovakve priče da se nešto pomaže nama jednostavno nisu korektne,” zaključio je trener Modrih.

OSjeti 600x200

NOGOMET