Mamić: Teško je nekad čekati na klupi! Karačić: Šveđani su me iznenadili!

Sarač, Karačić, Mamić, HRS

Hrvatski rukometaši u utorak 16. siječnja od 20.30 sati igraju utakmicu trećeg kola skupine A Europskog prvenstva. Plasman u Zagrebu je osiguran, ali bilo bi idealno kada bi Červarovi izabranici u drugi krug prenijeli maksimalna četiri boda.

Marko Mamić izvrsno je iskoristio svoju minutažu u napadu te je Islandu zabio četiri puta: “Kad me trener stavi u igru, želim dati sve od sebe. Atmosfera je u Splitu fenomenalna i ne možeš puno puta u životu doživjeti igru u takvom ugođaju. Pozivam ih da nas još jednom podrže i u ovoj posljednjoj utakmici koja nam je bitna zbog bodova. Teško je nekada čekati na klupi, ali gleda se dobrobit momčadi, jer imamo svi isti cilj. Švedska je nezgodna, i iako sada to ne izgleda tako, bit će to najteži susret u skupini!”

Legendarni Zlatko Saračević upozorava: “Odigrali smo dvije utakmice i trenutno ih pokušavamo maknuti iz glave. Pripremamo se za Švedsku koja nam je bitna jer želimo u Zagreb stići sa sva četiri boda. Hvala publici za ono što je do sada napravila i da ubuduće još žešće navijaju za nas. Znamo da kako će turnir odmicati da će to biti teže utakmice. Nema veze što je Švedska izgubila od Islanda, smatram da su bolja momčad od njih. Šveđani su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj igrali jedan od najljepših rukometa i nesretno su došli na domaćine u četvrtfinalu. Imali su loš start na Europskom prvenstvu, ali igraju izuzetno dobro i imaju sjajnu tranziciju,” najavio je Červarov pomoćnik.

Luka Cindrić igra sjajno, ali ništa manji doprinos nije niti Igora Karačića, njegovog klupskog suigrača, s kojim je prošle godine osvojio Ligu prvaka.

“Imat ćemo danas kroz dan sastanke i vremena da se što bolje pripremimo za Švedsku te da dogovorimo akcije koje možemo pokazati. Imamo veliki roster i bitne igrače na vanjskim pozicijama. Prije Eura sam Švedsku vidio kao jednu od glavnih kandidata za medalju i malo su me iznenadili protiv Islanda. Volim njihovu brzu igru i dobru tranziciju. Želimo prenijeti sva četiri boda i dobro ćemo se pripremiti za njih.”

U drugoj utakmici naše skupine sastaju se Srbija i Island.

RUKOMET