Marin Ležaić jedini Slavonac u reprezentaciji: Jedva čekam da dođemo na Kretu i zaigramo na Svjetskom prvenstvu

Foto: Vedran Tolić // www.facebook.com/VedranTolicPhotography

Otok Kreta u Grčkoj od 12. do 20. listopada bit će okupljalište najboljih svjetskih haklera. Čak četrdeset reprezentacija sa svih krajeva svijeta nastupat će ove godine na Socca Svjetskom malonogometnom prvenstvu koje se održava pod okriljem International Socca Federationa.

Stadion na plaži u gradu Retimnu u završnoj je fazi izgradnje, a zadnje pripreme odrađuju se i u redovima hrvatske reprezentacije.

Među vrhunskim reprezentativcima za koje se izbornik Dino Kovač odlučio ove godine našao se i jedan igrač iz Slavonije. Marin Ležaić 25-godišnji je Vinkovčanin koji veliki nogomet trenutačno igra u Croatiji iz Bogdanovaca u Prvoj županijskoj ligi.

Izbornik Dino Kovač Marinov talent zapazio je na završnici Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu, kada je s momčadi Autoservis Crnaić Vinkovci osvojio drugo mjesto. Najbolji strijelac tada bio je, pogađate, talentirani Ležaić. Uz igru kakvu je pokazao, poziv da zaigra u hrvatskom dresu bio je logičan potez izbornika.

”Što se više bliži Svjetsko prvenstvo to sam više uzbuđen. Jedva čekam da dođemo tamo i zaigramo. Ostali dečki su super. Od prvog treninga su me prihvatili i mislim da sam se dobro uklopio. Ono što radimo na treninzima pod palicom izbornika Kovača je vrlo kvalitetno. Trebamo samo pozitivno razmišljati. Mislim da možemo napraviti dobar rezultat”, kazao je Ležaić koji ne krije koliko mu znači što je dobio mogućnost braniti boje Hrvatske na svjetskoj smotri najboljih.

”Volio bih da u reprezentaciji ima još koji igrač iz Slavonije, ali eto…. tako je ispalo. Drago mi je što mogu predstavljati Slavoniju među igračima iz cijele Hrvatske. Puno mi znači to što sam dio reprezentacije. Mi svi treniramo nogomet od malena, a biti u reprezentaciji Hrvatske… mislim da nema dalje od toga”, istaknuo je ponosno.

Prokomentirao je Marin i vrlo jaku skupinu u kojoj se našla Hrvatska.

”Grupa se čini teška, ali uz ovakvu momčad kakvu imamo i izbornika koji na nas prenosi puno znanja i iskustva, mislim da bismo trebali svima parirati. Vjerujem u nas”, kazao je.

Podsjetimo, Hrvatska će prvu utakmicu odigrati 12. listopada s Turskom, a osim Turske, u grupnoj fazi natjecanja naši reprezentativci snage će odmjeriti s neugodnim Brazilcima te Alžirom i Kolumbijom.

(Foto: Vedran Tolić)

IZDVOJENO NOGOMET