Marin Ranteš na pobjedničkom postolju u Montpellieru: Moj dječački san se ostvario!

Ranteš, FISA

Na drugoj etapi najprestižnije svjetske BMX lige FISE (Festival International des Sports Extremes) koja se ovog vikenda vozila u francuskom Montpellieru, hrvatski vozač Marin Ranteš ostvario je do sada najbolji rezultat, popevši se na pobjedničko postolje.

Marinovo treće mjesto ujedno je i najbolji hrvatski rezultat na natjecanjima ekstremnog sporta.

Nakon kvalifikacija koje su vožene u petak Marin je izborio ulazak u polufinale između 130 vozača, te od 24 vozača koji su ušli u polufinale ostvario 21 mjesto.

Ranteš

Polufinalne vožnje koje su vožene u subotu Marin je dao svoj maksimum te od dvije vožnje koje je vozio prvu je odvozio bez greške i dobio 88 bodova što ga je dovelo na prvo mjesto ljestvice. Za vrijeme druge vožnje je tijekom izvođenja 360 double barspin to tailwhip promašio pedalu i pao, ovaj put je prošao bez ozljeda. Marina je aktualni svjetski prvak Logan Martin svojom vožnjom svrgnuo s prvog mjesta.

“Montpellier mi je dječački san, gledao sam na internetu trikove koje dečki izvode i sanjao da ću jednog dana i ja moći biti u tom društvu. Moj san se ostvario, ne samo da vozim najbolju svjetsku BMX ligu već se penjem i na pobjedničko postolje. Mojoj sreći nema kraja. Moja vožnja je najviše bila posvećena mojoj majci za Majčin dan, jer ona je bila uz mene od samog početka i uvijek mi je govorila da moram vjerovati u svoje snove. Zahvaljujem svima i veselim se svom nastupu u Osijeku na nadolazećem Pannonian Challengeu gdje ću dati sve od sebe da odvozim što bolje mogu. Vožnju ću posvetiti bratu jer mu je tada rođendan. Pozivam vas sve da mi se pridružite na Pannonian Challengeu da zajedno napravimo spektakl,” rekao je vidno uzbuđeni Marin.

Montpellier uživa najveći ugled među BMX natjecateljima i održava se već 21 godinu. Ujedno, Montpellier je i UCI World Cup (Union Cycliste Internationale), službeni Svjetski kup svjetske biciklističke federacije.

Marin za budućnost ima velike planove, nakon svjetskog prvenstva u Kini, plan mu je kvalificirati se na Olimpijske igre 2020. godine, a nada se da će donijeti i prvu medalju u ekstremnim sportovima u Hrvatsku.

OSTALI SPORTOVI