Marina Kaštela spektakularnom utakmicom u pet setova izborila ‘majstoricu’ s Mladostašicama u Zagrebu

Marina Kaštela

Nakon što su odbojkašice Mladosti, ovogodišnje pobjednice Kupa Hrvatske, pobijedile ekipu Marina Kaštela u prvom finalnom susretu doigravanja za prvakinje Hrvatske, u četvrtak u Domu odbojke, očekivala se i njihova pobjeda u Kaštelima i završetak serije na dvije pobjede. No, Kaštelanke očito nisu dijelile to mišljenje, već su pobjedom od 3:2 izborile treći susret u četvrtak u Zagrebu.

Odigrale su odbojkašice trenera Milorada Krunića hrabar susret, u kojem su gubile 0-2 u setovima, no ipak smogle snage za preokret i u slijedeća tri seta kreirale iznenađenje. Iznenađenje koje se posebice očitovalo u petom setu u kojem su Zagrepčanke ostale na samo pet poena. Uzgred, zanimljivo je da je i u četvrtom i u petom setu ekipu trenera Leonarda Barića od starta sjajnim servisima načela Jelena Zdilar, u svakom setu serijom od pet poena.

Mladost je tako nastavila na neki način s neobičnim načinom gubitka susreta u dvorani u Kaštelima, jer su u 4. kolu Superlige na vrlo sličan način izgubile od Marine Kaštela s 2:3 nakon što su vodile s 2-0 u setovima, a navlas isto se ponovilo i u 14. kolu protiv ekipe Kaštela. Ta su dva poraza ujedno bila i jedina ekipi Mladosti u regularnom dijelu Superlige.

”Odigrali smo hrabar susret jer je jedino to bila opcija. Izgarale su moje djevojke na terenu, željne pobjede, željne da izjednačimo seriju i onda u trećem susretu riješimo pitanje prvakinja Hrvatske. Mladost je odigrala svoju igru, no ova moja ekipa koja je odigrala sa srcem zaslužila je pobjedu,” sretan je nakon slavlja bio trener Marine Kaštela Milorad Krunić.

U ekipi Mladosti došlo je do određenih promjena u sastavu, jer su zbog ozljede srednjih blokerica Astrid Popić, i problema s leđima Tee Kačić Bartulović, na to mjesto uskočile inače dijagonala Dinka Kulić, ponajbolja u prvom susretu te Mirta Freund. No, to nije bio razlog poraza, već prvenstveno slabiji prijem servisa dok s druge strane one nisu zabilježile niti jedan as servis.

”Domaće su odigrala hrabro i motivirano te zasluženo pobijedile, a na nama ostaje analizirati pogreške, kojih je bilo previše, i u trećem susretu ostvariti pobjedu. U Domu odbojke još nismo ove sezone izgubile susret, i želja nam je nastaviti taj niz,” poručio je pomoćni trener Mladosti Darko Nojić.

OSTALI SPORTOVI