Martin Sinković u WRC jurilici: Nisam znao da je reli baš toliko izazovan, bilo je i malo zastrašujuće

Adrien Fourmaux, Martin Sinkovic

Zlatni veslački olimpijac i šesterostruki prvak svijeta Martin Sinković udružio je snage s velikim WRC talentom Adrienom Fourmauxom i po prvi put iskusio kako izgleda reli jurnjava iz perspektive suvozača.

Manje od tjedan dana nakon što je s bratom Valentom osvojio petu titulu veslačkog prvaka Europe, Martin Sinković zamijenio je vesla moćnim turbo motorom WRC automobila i uz pomoć Adriena Fourmauxa iskusio čari jednog od najatraktivnijih automobilističkih sportova.

Dva svjetska prvaka, jedan juniorski u WRC-u, drugi koji je u veslačkoj karijeri ostvario 31 pobjedu na najjačim međunarodnim natjecanjima i osvojio sve što se može osvojiti, našli su se zajedno u Fordu Fiesti i uživali u jurnjavi hrvatskim asfaltom, što je bila i atraktivna uvertira u Croatia Rally, koji se od 22. do 25. travnja po prvi put vozi u sklopu Svjetskog reli prvenstva.

Adrien Fourmaux and Martin Sinkovic

Sinković, član najuspješnijeg veslačkog dvojca u povijesti Hrvatske, navikao je kontrolu nad čamcem čvrsto držati u svojim rukama pa je suvozačko sjedalo u automobilu za njega bilo sasvim novo iskustvo.

“Očekivao sam da će biti jako uzbudljivo, ali nisam znao da je reli baš toliko izazovan. Vozi se uskim ulicama, ima jako puno zavoja i potrebno je mnogo vještine. Bilo je jako zabavno, ali i malo zastrašujuće biti zavezan na mjestu suvozača, bez ikakve kontrole”, kaže Martin Sinković pa priznaje:

“Kao vozaču, navika mi je stiskati kočnicu kako bih kontrolirao brzinu. Ovdje sam kao suvozač ispod sebe imao papučicu koju sam mogao stisnuti kad bi me uhvatila panika, ali njome sam samo uključivao i isključivao brisače!”

Mladi Fourmaux, juniorski prvak iz 2018. godine, ovu je suradnju iskoristio kao odličnu pripremu uoči nadmetanja s najboljim relijašima svijeta, kroz 20 zahtjevnih hrvatskih WRC brzinaca.

“Bilo je odlično! Sviđa mi se reli staza u Hrvatskoj i jako sam sretan što sam ovdje. Bit će to prvi put da za M-Sport vozim u najjačoj kategoriji WRC-a i nadam se što boljem rezultatu na Croatia Rallyju”, izjavio je nakon vožnje Adrien Fourmaux.

Sinković se nakon ovog zabavnog iskustva vraća veslanju i pripremama za Olimpijske igre u Tokiju ovog ljeta, na kojima će s bratom loviti svoju treću olimpijsku medalju u nizu.

A Fourmauxa je pozvao da mu se tijekom svog boravka u Hrvatskoj pridruži na Jarunskom jezeru i okuša u veslanju, jer veslački čamac bez ikakve je sumnje barem jednako izazovan kao i WRC automobil…

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI