Mateo Žugec peti junior svijeta: Neopisivo sam sretan

Žugec

Finale prvog Svjetskog juniorskog prvenstva koje se ovih dana održava u mađarskom Györu donijelo je još jedan veliki uspjeh za hrvatsku gimnastiku, ovoga puta onu mlađih dobnih kategorija. Mladi hrvatski reprezentativac Mateo Žugec na konju je s hvataljkama osvojio odlično peto mjesto (13.000), a svjetska medalja izmakla mu je za dlaku.

“U trenutku kad sam odradio vježbu i shvatio da s ovom ocjenom mogu doći do medalje, na kratko sam zaboravio kakav sam grozan period prolazio u treningu. Probudila se čak i nada za medaljom, a koja je bila dostižna za 0,233 boda. Da nije bilo jedne greške u shivadu, bila bi i medalja tu. Osjećam se neopisivo sretno i zadovoljno radi činjenice da sam u samom svjetskom vrhu. Vjerujem da do Olimpijskih igara mladih ozljeda neće predstavljati problem i da ću uspjeti doći do medalje,” zadovoljan je nakon finala bio Mateo koji se sada okreće novim izazovima.

Svjetski juniorski prvak na konju s hvataljkama postao je Japanac Takeru Kitazono (13.966). Srebro je pripalo njegovom sunarodnjaku Oki Shinnosukeu (13.766), a bronca Latvijcu Edvinsu Rodevicsu (13.233).

Mateo Žugec

Za Matea je ovo bilo drugo veliko natjecanje u karijeri nakon što je prošle godine u Glasgowu nastupio na Europskom juniorskom prvenstvu gdje je zauzeo vrlo dobro 11. mjesto. Ispred njega je sada još jedna velika međunarodna smotra. Od 21. do 27. srpnja nastupit će na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) gdje će se ponovno pokušati plasirati u finale te krenuti u borbu za prvu međunarodnu medalju.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,