Mateša sazvao sjednicu vijeća HOO-a, na dnevnom redu i revizijski nalazi financijskih izvješća

Mateša, KPS

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na poziv predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, održat će u ponedjeljak 3. srpnja svoju 8. redovnu sjednicu.

Na dnevnom redu su odluke o korisnicima programa sporta na lokalnoj razini (Aktivne zajednice, Od sportske škole do OI), odluke o korištenju sredstva olimpijskog programa za Olimpijske Igre Tokio 2020. i Zimske olimpijske igre Pjongčang 2018., sredstava drugih razvojnih programa HOO-a među kojima je i program za trenere.

Vijeće HOO-a razmotrit će prijedlog radne grupe Vijeća pod vodstvom dopredsjednica HOO-a i u suradnji s uredom za programe nacionalnih sportskih saveza i odjelom za istraživanje i unapređenje razvoja sporta a ugrađenih u dokument Strateški problemi razvoja nacionalnih sportskih saveza. Prijedlog je rezultat višemjesečnih razgovora sa savezima olimpijskih sportova o sustavu planiranja, natjecanja i domaćinstvima, kadrovima i edukaciji, promociji sporta i posebnim projektima koji su usmjereni ka stvaranju sportske infrastrukture, suradnje sa stručnim i znanstvenim institucijama te financiranju sporta u RH.

Na dnevnom redu je i Analiza razvojnih programa HOO-a u ciklusu od postolimpijske 2013. do povijesno uspješnih Igara u Riju 2016. godine a koju je izradio odjel za istraživanje i unapređenje razvoja sporta. Vijeće će razmotriti prijedloge izmjena i dopuna pravila kojima se ova pitanja reguliraju a odnose se na kriterije za ostvarivanje prava, dobne kategorije, financiranje i druge uvjete neophodna za učinkovitiju potporu vrhunskim i vrsnim sportašima.

Vijeće će sukladno pripremama za dodjelu Nagrade Dražen Petrović 2017. mladim i perspektivnim sportašima 10. rujna, i proslavu 25. obljetnice nastupa na Igrama u Barceloni 1992. godine donijeti odgovarajuće odluke pa tako i imenovati predstavnike u Odbor za dodjelu Nagrade. Vijeće će također imenovati članove Misije Olimpijskog festivala europske mladeži (Eyof) koje će se održati do 23. do 29. srpnja ove godine na kojem će hrvatska sportska delegacija brojati oko 66 sportaša.

Uz revizijske nalaze financijskih izvještaja HOO-a 2016., te revizorska izvješća o namjenskom korištenju sredstava u pojedinim savezima, na dnevnom redu su odluke i mišljenja Vijeća o domaćinstvima saveza svjetskim i europskim prvenstvima, pokroviteljstvima, primanju sportaša u hrvatsko državljanstvo, prijedlozima Komisija, savjetodavnih radnih tijela Vijeća i drugih operativnih zahtjeva iz obimnog dnevnog reda.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,