Mikica u trećem setu slomila otpor Amerikanke, Donna u dva seta do okršaja s Kerber!

AusOpen

Mirjana Lučić-Baroni, koja je postavljena za 28. nositeljicu, uspješno je krenula na ovogodišnjem Australian Openu, gdje je lani igrala polufinale! U prvom kolu uspjela je nakon tri seta slomiti otpor Amerikanke Shelby Rodgers, nakon gotovo dva i pol sata borbe.

U prvom setu obje tenisačice su po dva puta gubile svoj početni udarac i odluka je pala u 13. igri. Mikica je spasila jednu set loptu suparnice kod vodstva 6-5 i s tri uzastopna poena stigla je do početne prednosti.

U drugoj dionici odvijala se prava drama. Prvo je Amerikanka stigla do breaka, vodila je 4:2, ali je onda hrvatska tenisačica s tri uzastopna gema stigla do 5:4 vodstva i dvije meč-lopte na svom servisu. Izgubila je tada svoj početni udarac i suparnica nakon toga osvaja još dvije igre za rezultatsko izjednačenje. Iskoristila je treću set-loptu na početnom udarcu naše tenisačice.

Lučić-Baroni tada je pronašla dodatnu mentalnu i fizičku snagu te je u odlučujućem setu brzinski stigla do 4:0, što je bilo dovoljna prednost za konačnu pobjedu, rezultatom 7:6(5), 5:7 i 6:2.

Treća je to pobjeda naše igračice u trećem međusobnom dvoboju s Amerikankom, dvaput je slavila lani, u Charlestonu i Acapulcu.

Protivnica u idućem kolu joj je 23-godišnja Bjeloruskinja Aliaksandra Sasnovič, 56. tenisačica svijeta, koju je već dva puta svladala u njihovim susretima, u Torontu 2015. i New Heavenu 2016. godine.

Donna Vekić uspjela je u dva seta svladati Japanku Hibino. Velika borba vodila se u prvoj dionici, Donna je propustila sedam break-prilika prije nego je kod 5:5 napokon oduzela početni udarac suparnici. Na svom servisu spasila je tri break-šanse Japanke te je iskoristila treću set-loptu za početnu prednost.

U drugoj dionici ipak je bilo nešto lakše. Vekić je iskoristila prvu priliku za break i odmah povela 2:0, a kod vodstva 5:3 još je jednom stigla do breaka, za konačnih 7:5 i 6:3.

Osječanki je u drugom kolu protivnica njemačka tenisačica Angelique Kerber, koja je postavljena za 21. nositeljicu. Lani u Torontu Donna je izgubila 6:4 i 7:6(5), nakon gotovo dva sata borbe.

TENIS