Mladost i Marina Kaštela ušle u finale, odbojkaši Murse i Ribola Kaštele izborili treću utakmicu

Odbojkašice

Nije bilo puno dvojbi u drugim susretima polufinala doigravanja za prvakinje Hrvatske. Odbojkašice Mladosti ponovno su se lagano, za samo 59 minuta, obračunale s gradskim rivalkama, ekipom Dinama, pobijedivši ih s 3:0 (16, 15, 13).

Dinka Kulić s 20 i Katarina Pavičić s 18 poena najučinkovitije kod gošći iz Doma odbojke, dok je kod Dinama Iva Deak s 7 poena bila najbolja kod domaćih. Kompletna statistika na strani aktualnih prvakinja mladostašica: 43 poena (prema 18 Dinama), 9 as servisa (1 Dinamo) i 9 blokova (5 Dinamo).

Mladostašice će tako u finale koje kreće u četvrtak, i u kojem će igrati protiv Marine Kaštela koji su također s 3:0 (23, 20, 22) pobijedile gradske rivalke iz iste dvorane, ekipu Kaštela, kojim je pak za trijumf trebala 81 minuta.

Andrea Kalman 13, te Elena Vukić i Bruna Botić s 12 poena nosile su Marinu Kaštela do pobjede i ulaska u finale prvenstva Hrvatske, dok je kod Kaštelanki Nika Stanović jedina dvocifrena sa 16 poena. Marina bolja u broju poena (43 prema 35) i servisu (4 prema 3), a Kaštela u bloku (11 prema 6). Ipak, Kaštela su više griješile, čak 22 poena su poklonile Marini, dok su one u tom segmentu uprihodile tek 16 poena.

Na kraju ipak veselje u obje ekipe, Marina Kaštela zbog ulaska u finale, a Kaštela zbog brončanih medalja koje im je odmah na terenu uručila Sandra Baturina, članica Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza.

MURSA OSIJEK I RIBOLA KAŠTELA IZBORILI TREĆU UTAKMICU

I dok je kod odbojkašica pitanje finalistica riješeno u dva susreta, jer su Mladost i Marina Kaštela s 2-0 u polufinalnoj seriji osigurale borbu za naslov prvakinja Hrvatske, kod odbojkaša je bilo puno više neizvjesnosti. Oba su susreta otišla u peti set, što je samo još jedan od dokaza koliko je ovogodišnja Superliga odbojkaša dobila na kvaliteti i zanimljivosti.

Tako su odbojkaši Murse Osijek pobjedom od 3:2 (21:25, 25:18, 23:25, 25:22, 16:14) nad Splitom u gostima izjednačili seriju na 1-1 pa će se pitanje finaliste rješavati ovog vikenda u Osijeku. Podsjetimo, Split je u prvom susretu u Gradskom vrtu s 3:1 u subotu pobijedio Mursu Osijek, nakon što su četiri puta do sada u sezoni poraženi od njih.

Bila je to ponovno neizvjesna utakmica doslovno do posljednjeg poena, gdje se u junaka susreta nakon 137 minuta igre prometnuo posljednjim as servisom ponajbolji igrač Osječana Matoković, na neki način tragičar iz prvog susreta. Niti koliko-toliko zaliječena zvijezda Splita Omrčen, koji je odigrao svih pet setova, nije mogao sve sam. Iako, treba reći i da su Splićani imali vodstvo od 2-1 u setovima te u petom setu i vodstvo od 9:6 i 11:9.

I momčad Ribola Kaštela je pobjedom od 3:2 (25:20, 25:23, 17:25, 24:26, 15:8) nad Mladosti osigurala treći i odlučujući susret ovaj vikend u zagrebačkom Domu odbojke, gdje su Mladostaši slavili u prvom susretu s 3:1. Iako je na kraju Mladost u ukupnoj statistici napravila poen više (59-58), ključni su očito bili poeni od bloka (Kaštelani 18, Mladostaši 12), te jedan as servis više (5-4).

Bijelović 20, Vuković i Šuker 19 te Perić 18 odlično su rasporedili poene kod pobjednika, dok je kod Mladosti najučinkovitiji bio Nikačević s 29 poena, ali je nedostajala podrška ostatka momčadi jer je jedini dvocifreni bio još samo Mitrašinović s 13 poena.

OSTALI SPORTOVI