Mladost preko Jadrana do finala, Primorje EB zbog korone odustalo od četvrtfinala, Solaris i Jug AO igraju jedan dvoboj poluzavršnice

Mladost HAVK

Vaterpolisti HAVK Mladost u drugoj utakmici polufinala doigravanja slavili su nad VK Jadran Split rezultatom 9:7 (3:1, 3:2, 1:1, 3:2) te se plasirali u finale Prvenstva Hrvatske. Žapci su od samog početka utakmice pokazali organiziranost, snagu i kvalitetu koja je bila prejaka za protivničku momčad.

“Odigrali smo vrlo dobru utakmicu. Pristup i otvorenje same utakmice bili su na zadovoljavajućem nivou. Kontrolirali smo igru i izvedbu te utakmicu kvalitetno priveli kraju. Bili smo nešto manje učinkoviti u napadu no ipak smo sve dobro kontrolirali i pobijedili. Sada imamo sedam dana za ozbiljne pripreme za prvu finalnu utakmicu,“ izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

U redovima Mladosti najučinkovitiji je bio Cosmin Alexandru Radu s tri gola, a istaknuo se i golman Ivan Marcelić s ukupno deset obrana.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Alexandru Radu, Lovre Miloš, Matias Biljaka, Franko Lazić, Marin Dašić, Luka Bukić, Andro Bušlje, Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Konstantin Kharkov, Jerko Jurlina, Josip Vrlić.

JUG AO I SOLARIS IGRAJU JEDNU UTAKMICU POLUFINALA

Prva finalna utakmica Prvenstva Hrvatske na rasporedu je sljedeće subote, 8. svibnja.

“Povjerenik natjecanja je uz suglasnost Stručnog savjeta HVS-a donio odluku po kojoj se druga – uzvratna četvrtfinalna utakmica između VK Primorje EB – VK Solaris trebala odigrati u ponedjeljak 03. 05. 2021. g. Većina igrača Primorje EB je izašla iz samoizolacije 28. i 29. 05. i prvi mogući datum za odigravanje druge – uzvratne četvrtfinalne utakmice sa Solarisom je bio ponedjeljak 03. 05. Prva finalna utakmica je na rasporedu u subotu 08. 05. 2021., što bi značilo da bi se dvije ili možda čak tri polufinalne utakmice između Jug Adriatic osiguranja i Primorje EB ili Solaris trebale odigrati najdalje do srijede 05. 2021. (s putovanjima u 2 dana) što je jednostavno nemoguće. Termini finalnih utakmica se ne mogu odgoditi jer su datumi definirani s HRT-om, a pored navedenog se ne mogu odgoditi jer se Jug Adriatic osiguranje kvalificirao na F8 LEN Lige prvaka, koji će se odigrati početkom lipnja, nakon čega počinju pripreme reprezentacije za OI …

VK Primorje EB je uputio dopis UO HVS-a sa zahtjevom za odgodom odigravanja navedene druge – uzvratne četvrtfinalne utakmice protiv VK Solaris. UO HVS-a nije mogao udovoljiti zahtjevu VK Primorje iz već poznatih razloga već navedenih u obrazloženju povjerenika te drugih sportskih razloga.

VK Primorje je nakon odluke i obrazloženja HVS-a dostavio dopis u kojem obavještava da odustaju od odigravanja druge – četvrtfinalne utakmice protiv Solarisa koja se trebala odigrati u Rijeci 03. 05. 2021. iz razloga što za dio igrača i trenera je još uvijek u tijeku samoizolacija, dok dio igrača koji je prebolio Covid – 19 nije dobrog općeg zdravstvenog stanja.

Slijedom navedenog neodigrana druga – uzvratna četvrtfinalna utakmica Primorje EB – Solaris će se registrirati rezultatom 5:0 za Solaris koji se tim plasirao u polufinale PH (play off), utakmice za prvaka i plasman do 4. mjesta, a VK Primorje EB će igrati polufinalne utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta.

Između Jug Adriatic osiguranja i Solarisa će se odlukom UO HVS-a odigrati jedna (1) polufinalna utakmica prvenstva Hrvatske (play off) i to u Dubrovniku u utorak 04.05.2021. u 18 sati,” priopćili su iz redova Juga AO.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,