Mladostašice ponovno obranile trofej Snježane Ušić

haok mladost

U riječkoj dvorani Mladosti, u finalu Kupa Hrvatske Snježana Ušić za odbojkašice, zagrebačka Mladost je s 3:1 (20:25, 25:19, 25:18, 25:16) pobijedila domaću ekipu Rijeke CO i po četvrti puta zaredom osvojila naslov pobjednica.

Zagrepčanke su izgubile prvi set, u kojem su domaće igračice pokazale puno više energije i želje za pobjedom. Kod Mladostašica je u tim trenucima bilo velikih problema s prijemom servisa, ali i blokom, tako da su i u napadu bile nedovoljno učinkovite. U drugom setu je trener Leonard Barić u igru umjesto Dinke Kulić na poziciji dijagonale uveo Miku Grbavicu, s kojom je igra ekipe profunkcionirala pa su Mladostašice do kraja igrale sve bolje, i u svakom od sljedeća tri seta mladim Riječankama prepustile sve manje poena.

Kapetanica Mladosti Antonija Volmut nakon utakmice je rekla: ”Osvojen je četvrti uzastopni Kup Hrvatske! Čestitam svojoj ekipi, možda nismo pokazali našu najbolju igru, ali smo i dalje na vrhu! Znamo kakva je situacija u svijetu, nismo imale jakih utakmica kao prethodnih sezona, pa je teško očuvati kvalitetu konstantnom. Sada se okrećemo Prvenstvu i očekujemo još jedno zlato!”

Zlatne medalje Mladostašicama podijelio je suprug legendarne odbojkašice Snježana Ušić, proslavljeni košarkaš Sven Ušić, a veliki pehar primile su iz ruku predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Bakovića, koji je uručio nagradu i najboljoj igračica finala, Miki Grbavici iz zagrebačke Mladosti.

OSTALI SPORTOVI