Mladostašice velikim slavljem protiv Gran Canarie nastavljaju kvalifikacije Lige prvakinja: Nismo odustale!

Kulić

Bile su u pravu igračice Mladosti, i njihov stručni stožer, kada su najavljivale tešku uzvratnu utakmicu kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja protiv španjolskih prvakinja Gran Canarie, od prošle subote i pobjednica domaćeg Superkupa. Iako su slavile u Španjolskoj, u prvoj utakmici sa 3:1, svjesne su bile snage i kvalitete svojih suparnica. Koje su od prvog poena daju do znanja da su došle po pobjedu i plasman u sljedeći krug kvalifikacija za Ligu prvakinja. No, mladostašice su pokazale koncentraciju i hrabrost kada je bilo najpotrebnije i zasluženo odlaze u drugi krug natjecanja.

Otvorile su bolje susret gošće, sa 4:0, imale 8:1, pa 17:7 i najviše, +13, 22:9. Na kraju je set okončan sa 25:14, sa 6 as servisa Španjolki, te 32% prijema servisa mladostašica, što dovoljno zorno govori o načinu igre u tom prvom periodu. No, u drugom se setu mladostašice bude, sada one vode 4:0, pa 14:10, 16:11 i 24:21, za konačnih 25:23 i poravnanje na 1-1 u setovima. Ulaskom Marković umjesto Magdić stabilizirao se i prijem servisa (62%), proradio blok (6) i vratile se boja u lice Zagrepčanki.

I u trećem su setu mladostašice bile u prednosti, 6:4, 13:10, 16:11, da bi ih gošće su stigle na 19:19, povele 22:21 i do kraja imale više sreće osvojivši set sa 25:23, za vodstvo 2-1, čime su izborile zlatni set.

I četvrti je pripao Gran Canariji, nakon vodstva Mladosti od 12:11 gošće rade poene u serijama i odlaze na 21:16, 23:17 do konačnih 25:20.

Ali, Mladostašice su prebacile u najvišu brzinu u petom setu, anulirale vodstvo gošći od 3:1 i na promjenu strana otišle sa velikom prednošću od 8:4, zahvaljujući i tri vezana poena Josipe Marković. Uz nju sjajnu je partiju pružila i reprezentativka Dinka Kulić, pa Mladost, uz pomoć svih ostalih igračica, osvaja zlatni set sa 15:9 te osigurava ulazak u drugi krug kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja.

Josipa Marković, junakinja zlatnog seta, koja je na kraju upisala 13 poena, nakon susreta je rekla: “Nismo odustale kada je bilo najpotrebnije i mislim zasluženo trijumfirale na kraju. Mlada smo ekipa i usponi i padovi su neminovni u igri. Svojom igrom nisam u potpunosti zadovoljna, mislim da još imam puno prostora za napredak.”

Dinka Kulić bila je s 23 poena najučinkovitija igračica utakmice: “Nakon utakmice u Španjolskoj gdje smo stvarno vrhunski odigrale znale smo da neće biti lako u uzvratu. One su se sjajno taktički pripremile za nas, posebno su odlično servirale, ali na kraju, kada je najviše trebalo, mi smo pokazale svoju igru, od prijema, bloka, servisa i to je na kraju donijelo prevagu u odlučujućem, zlatnom setu!”

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI