Moskovski CSKA vraća se na Zadar Basketball Tournament

CSKA, ZBT

Najbolji ruski košarkaški klub, CSKA Moskva, potvrdio je dolazak na Zadar Basketball Tournament. Ruskom prvakom bit će ovo drugi nastup na najjačem europskom pripremnom turniru koji će se održati u Zadru od 20. do 23. rujna u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku.

CSKA će tako imati priliku za ‘osvetu’ turskom Fenerbahčeu za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Iza moskovske ekipe je još jedna uspješna sezona u kojoj su naslov prvaka Rusije osvojili po 49. put. Uz apsolutnu dominaciju na domaćim parketima, CSKA se prošle sezone istaknuo i u europskoj košarci, gdje su došli do svog osamnaestog nastupa na završnom Final Four turniru Eurolige, na kojem su zauzeli četvrto mjesto.

CSKA je čak sedam puta osvajao titulu prvaka Europe pa je tako iz madridskog Reala druga najtrofejnija ekipa Starog kontinenta.

Momčad CSKA predvodi zvijezda europske košarke Sergio Rodriguez. Španjolski razigravač tijekom karijere je igrao za čak četiri NBA ekipe, a sa španjolskom reprezentacijom bio je i prvak svijeta sa samo 20 godina. Discipliniranu i čvrstu momčad ruskog prvaka u Zadru će uz Fenerbahče dočekati i izraelski Maccabi Tel Aviv, talijanski Olympia Milano i njemački Bayern München.

Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. Peto izdanje će, uz sportske sadržaje, sadržavati i bogat popratni program koji će biti i izvrsna nadopuna turističke ponude.

KOŠARKA