Moustafa u Zagrebu: Hrvatska je srce rukometa u svijetu

Moustafa, Foto HRS

Predsjednik Međunarodne rukometne federacije (IHF) dr. Hassan Moustafa proveo je dan u Zagrebu s čelnim ljudima Hrvatskog rukometnog saveza.

Moustafa pričao je o razvoj rukometa u svijetu te se osvrnuo na nedavno održane Olimpijske igre na kojima je rukomet bio drugi najgledaniji sport. Jedna od tema također bila je i nominacije čelnih ljudi HRS-a u IHF, kao i nadolazeći izborni kongres u EHF-u i IHF-u te namjera HRS-a da se kandidira za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2025. godine.

Hrvatska je domaćin Europsko prvenstva 2018. godine te Eura rukometa na pijesku iduće godine.

“Uvijek mi je zadovoljstvo doći u Hrvatsku koja je srce rukometa u svijetu. Kada sam bio trener uvijek sam dolazio u Hrvatsku, u Šibeniku gdje su bile dobre rukometne škole. Znam koliko je rukomet važan u Hrvatskoj. Surađujemo vrlo blisko s HRS-om, radimo s ljudima iz Hrvatske, sucima, trenerima. Rade s nama kako bi nam pomogli u promociji rukometa ne samo u Europi već i u svijetu. Jedna od najživljih uspomena iz Hrvatske mi je Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. koje je bilo jedno od najbolje organiziranih prvenstava ikada. Tada je izgrađeno šest dvorana, bilo je puno gledatelja i bili smo jako sretno što smo uspjeli organizirati tako jedan veliki događaj u Hrvatskoj. Ako me pitate za reprezentaciju Hrvatske, oni imaju nešto drugačije od drugih momčadi. Hrvatska reprezentacija igra atraktivan rukomet koji publika voli gledati. To je ono što trebamo u našem sportu sada i u budućnosti. Važno je reći i da sam jako zadovoljan rukometom na Olimpijskim igrama u Riju koje su za nas bile najuspješnije do sada. Prije desetak dana dobili smo statistiku posjećenosti sportova na Olimpijskim igrama i rukomet je zauzeo drugo mjesto iza nogometa. To se nikada nije dogodilo na Olimpijskim igrama i jako smo zadovoljni s rezultatima koje smo postigli”, kazao je predsjednik Međunarodne rukometne federacije dr. Hassan Moustafa.

Čelne ljude Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednika Međunarodne rukometne federacije dr. Moustafu u popodnevnim satima primit će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kojoj je također predsjednik HRS-a g. Tomislav Grahovac uručio prigodni poklon.

RUKOMET