Mrakovčić: Mislim da smo dobro iskoristili priliku; Filip Ivić: Za reprezentaciju se uvijek gine

Belgija vs Croatia, Men's EHF Euro Qualifires

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjednički je zaključila kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U Poreču su Červarovi izabranici slavili nad Belgijom rezultatom 28:19 (15:9), uz veliki doprinos igrača iz drugog plana.

“Mladi igrači koji manje igraju su pokazali čvrstu volju i energičnost i odlučnost. Naravno da sam zadovoljan i trebam im čestitati, dali su sve od sebe tako da smo ovaj težak ciklus izdržali. Hvala i odličnoj publici,” istaknuo je Lino.

Ponovno se među vratnicama istaknuo Filip Ivić s 11 obrana: “Hvala mojim suigračima koji su dali svoj maksimum od prve do zadnje minute.Nismo podcijenili Belgiju. Za reprezentaciju se uvijek gine i daje se sto posto. Čestitam svima, hvala divnoj publici koja nas je bodrila od prve do zadnje minute, čestitke Belgiji i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili.”

“Dobili smo priliku mi mlađi, mislim da smo to dobro iskoristili. Dobro smo se pripremili za utakmicu, stisnuli smo obranu i dobro funkcionirali u napadu i to je bio naš recept. Mislim da smo pokazali jednu mušku igru i da smo ostvarili ono po što smo došli u Poreč, a to je pobjeda,” dodao je Luka Mrakovčić, koji je predvodio strijelce s pet golova iz isto toliko pokušaja.

Hrvatska od neovisnosti nije propustila niti jedan Euro, a ždrijeb skupina bit će 28. lipnja u Beču.

(Foto: HRS)

RUKOMET