Mrđen: “Igračice koje su iznijele ove kvalifikacije za Euro će ih i dovršiti”

Ženska rukometna, HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se uoči završnici kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo. Izabranice Gorana Mrđena 1. lipnju čeka gostovanje u Sloveniji, dok će u četvrtak 5. lipnja igrati u Rijeci protiv Makedonije u 18 sati.

“Treba krenuti ozbiljno od početka. Dovoljan je i bod protiv Slovenije, ali treba pripaziti jer se Slovenke nisu predale. Naime, njima bi pobjeda protiv nas osigurala prolaz na Euro kao treća najbolja ekipa. Mi idemo odigrati obje utakmice najbolje što znamo. Ako utakmica protiv Makedonije bude odlučujuća, kao domaćini u Rijeci mogu reći da smo mnogo bolja i kvalitetnija ekipa od njih,” poručio je izbornik.

Među pozvanima nisu vratarke Jelena Grubišić, nova europska klupska prvakinja s rumunjskom ekipom CSM Bucuresti i MVP završnog turnira održanom prije desetak dana u Budimpešti, ali i Marta Žderić, članice podgoričke Budućnosti, najbolja hrvatska rukometašica za 2015. godinu i prošlogodišnja pobjednica EHF Lige prvakinja.

Reprezentacija nije od prvog dana kompletna, a na popisu su se našla i neka nova imena: “Poremetila su nas ova prvenstva. Andrea Penezić i Andrea Čović dolaze u ponedjeljak, Sonja Bašić u subotu. Imali smo i problema s neki ozljedama. Onaj dio reprezentacije koji je vukao ove kvalifikacije i iznio ih, bit će i onaj koji će ih dovršiti.”

Utakmice je najavila i Vesna Milanović-Litre: “Svjesne smo kakve nas utakmice čekaju i kakav je omjer snaga. Nadam se da ćemo u obje utakmice ući maksimalno koncentrirano. Želimo ovu sezonu i ove kvalifikacije privesti kraju uspješno. Protiv Slovenije neće biti lako. Znamo da im je utakmica protiv nas gotovo odlučujuća. Cure će gristi i već su se u ponedjeljak okupile, ali nećemo im popustiti.”

Kvalifikacije za Euro 2016:
Ivana Kapitanović (Podravka)
Gabrijela Bešen (Sesvete Agroproteinka)
Marina Razum (Lokomotiva)
Ekaterina Nemaškalo (Podravka)
Paula Posavec (Zrinski)
Nataša Janković (Ardesen GSK)
Nikolina Zadravec (Koka)
Vesna Milanović-Litre (Krim Mercator)
Katarina Ježić (HCM Baia Mare)
Dragica Džono (Podravka)
Andrea Čović (Vardar)
Andrea Penezić (Vardar)
Sonja Bašić (Ipress Center-Vac)
Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin)
Ćamila Mičijević (Zamet)
Marijeta Vidak (Podravka)
Valentina Blažević (Sesvete Agroproteinka)
Anamaria Gugić (Zamet)
Lana Franković (Podravka)
Ana Jajčević (Umag)

Na popisu pričuvnih igračica, koje dolaze tek u slučaju naknadnog poziva, našle su se: Josipa Sanader (Bjelovar), Mara Budić (Dugo Selo 55), Kristina Plahinek (Zamet), Ivana Dragišić (Podravka), Nataša Miočinović (Zamet), Ana Debelić (Lokomotiva), Dora Kalaus (Lokomotiva), Ivana Dežić (Podravka)

Stručni stožer, uz izbornika Mrđena, čine trener Nikola škorić, trener vratarki Nenad Rogulj, kondicijski trener Alen Marošević, fizioterapeutkinja Vesna Hodić, fizioterapeut Goran Krušelj i direktorica Ljerka Vresk.

EHF Euro 2016 (Ž), kvalifikacije, Skupina 4:
1. Hrvatska 4 3 0 1 115:94 6
2. Crna Gora 4 3 0 1 96:86 6
3. Slovenija 4 2 0 2 96:87 4
4. Makedonija 4 0 0 4 74:114 0

RUKOMET