Mršić: Cilj je u Istanbulu osigurati Europsko prvenstvo

Ukić, Perinčić, HKS Marin Sušić

Hrvatska košarkaška reprezentacija u ponedjeljak, 23. studenog putuje u Istanbul, na novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Radi se, zapravo, o boravku u ‘balonu’ po izuzetno strogim pravilima kako se ne bi riskiralo zdravlje igrača, trenera, sudaca i ostatka delegacija.

Naši će se reprezentativci tako kretati samo od hotela do dvorane i nazad, u posebnom autobusu i bez interakcije s ikim van vlastite delegacije, osim naravno, za vrijeme službene utakmice.

Uoči početka ‘balona’ u Turskoj, izbornik reprezentacije Veljko Mršić, unatoč svim izazovima koji se neupitno postavljaju pred reprezentaciju, ali i sport općenito, vrlo je rezolutan i u ovom trenutku usmjeren samo na jedan cilj: odlazak na Europsko prvenstvo.

“Očekujem da dobre utakmice i, s obzirom na dobar ishod prošlih prozora, cilj nam je već sada osigurati plasman na Europsko prvenstvo“, istaknuo je izbornik pa pojasnio:

“No, teško je planirati. Ima dosta nepoznanica, čeka nas još jedan krug testiranja na koronavirus prije polaska, vrlo je mali broj dana priprema i tek ćemo se na licu mjesta uvjeriti u snagu suparničkih ekipa. U ovom nas ciklusu očekuju utakmice protiv Turske i Švedske i šteta da je ovakva epidemiološka situacija jer s Turcima smo, naime, trebali igrati kod kuće, pred svojom publikom. Što se samog popisa igrača tiče, čekali smo s objavom popisa dok ne prođu prvi rezultati testiranja. Srećom, tek je mali broj igrača bio pozitivan, tako da su manje-više svi koje smo željeli na listi.“

Mršić je na kratke pripreme pozvao 17 igrača, a 14 ih putuje u Istanbul…

HKS Mršić

Hrvatska 27. studenog od 19 sati igra protiv ‘domaćina’ Turske, a dva dana kasnije u 20 sati na rasporedu je dvoboj sa Švedskom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

KOŠARKA