Mršić: Nije naš problem napad, nego obrana; Krušlin: Ništa nije izgubljeno, nema potrebe plakati!

Cedevitas

U nedjelju u 20 sati u Domu sportova igrat će se četvrta utakmica finalne serije doigravanja A-1 lige. Branitelj naslova Cedevita više nema izbora, momčad Veljka Mršića mora pobijediti ili će naslov prvaka pripasti Ciboni, koja u seriji vodi 2-1.

“Plan je dati sve od sebe i učiniti sve da pokušamo izboriti petu utakmicu”, izjavio je u uvodu trener Cedevite Veljko Mršić. ”

“Moramo od početka utakmice biti agresivniji, prije svega obrambeno ne smijemo dozvoliti lagane poene kakve nam je Cibona zabijala u prve tri utakmice. Ono što smo igrali u zadnjim četvrtinama svih utakmicama trebamo igrati od početka.”

Izgledno je da u četvrtoj utakmici neće zaigrati Žganec pa je tako Cedevita ostala bez sve tri četvorke (Shurna, Arapović, Žganec).

Kako mislite doskočiti tom problemu?

“Vidjet ćemo. Morat ćemo nešto napraviti. Imamo još dva dana do te utakmice da se na to pripremimo. Nema tu puno filozofije. Dobro se poznajemo i nešto ćemo pokušati.”

Dobra je stvar za Cedevitu što neki igrači sigurno mogu igrati puno bolje nego što su odigrali u trećoj utakmici…

“Boatright je imao veliku pauzu i normalne su njegove oscilacije. Cibona ga dosta pritišće i igraju na njemu dosta dobru obranu. S druge strane, Musa je mlad igrač i ovo mu je prvo ovakvo finale u kojem ima takvu ulogu i sigurno da su i kod njega očekivane oscilacije. No, nije naš problem napad. Obrana mora biti bolja, a u napadu samo moramo bolje prepoznavati akcije nego što smo to radili u prošloj utakmici.”

Postoje neki izgledi da bi se možda mogao na teren vratiti Ra’Shad James.

“On nije napravio nijedan trening s momčadi nakon ozljede, ali vidjet ćemo hoće li biti u ekipi. James ima možda neke mogućnosti da bude u momčadi, ali kakav će biti za igru tek ćemo procijeniti”, rekao je Mršić.

Dok nema Jamesa veći je teret na beku Filipu Krušlinu, koji se trudi da u trenutku dok je Cedevita na korak od poraza u finalu razmišlja pozitivno.

“Sigurno da situacija nije bajna i toga smo naravno svjesni. Međutim, mislim da i dalje ništa nije izgubljeno i nema potrebe za nekom žalosnom facom ili izrazom lica. Trebamo se skupiti, pokušati što bolje odigrati četvrtu utakmicu i pokušati izboriti odlučujuću petu utakmicu. Neće biti lako, toga smo svjesni, no mislim da apsolutno trebamo svi ići ka tom cilju”, izjavio je Krušlin i dodao:

“Nama ne ide u prilog što je dosta igrača ozlijeđeno pa to zapravo po meni nije ravnomjeran odnos između ove dvije ekipe. Mi to pokušavamo nadomjestiti na razne načine. No, što je tu je, ne treba zbog toga previše plakati nego se jednostavno moramo pokušati svi skupiti.”

KOŠARKA