Mršić okupio nekolicinu reprezentativaca: Svatko od njih može napredovati

Mršić, HKS; Marin Sušić

Vrijeme izolacije polagano ostavljamo iza sebe, pratimo povratak košarkaških klubova na parkete, ali i vanjske terene.

Košarci se vraćaju igrači i igračice svih liga i uzrasnih kategorija, ali i hrvatski reprezentativci.

Izbornik Veljko Mršić, naime, odnedavno u Zagrebu radi s nekoliko seniorskih reprezentativaca, no taj rad nije usmjeren na reprezentativne taktike, već je naglasak na individualnoj i, najprije, dobrovoljnoj bazi.

“Kontaktirao sam one koji su bili reprezentativci u zadnjim prozorima i potencijalne reprezentativce. Većinom su to igrači koji nemaju klubove, a u Zagrebu su. U prvom tjednu su trenirali Željko Šakić, Roko Rogić, Filip Krušlin i Boris Tišma. Tri puta tjedno radimo u dvorani na Zagrebačkom Velesajmu, a svatko od njih ima još svoj dodatni program koji izvodi samostalno ostale dane u tjednu. Ovaj tjedan ćemo proširiti s još nekim igračima koji su ovdje, među ostalim kontaktirat ću i Žganeca i Mustapića. One koju treniraju sa svojim klubovima nisam kontaktirao jer ti klubovi imaju svoje trenere i svoje programe“, rekao je izbornik Mršić koji, naravno, svoje reprezentativce i potencijalne reprezentativce prati tijekom cijele godine i u svim uvjetima.

Kako izgledaju treninzi, može li se uopće slagati ikakva taktika?

“Ne, radi se samo o individualnom radu. Rade se stvari koje im sad u ovom periodu dobro dođu da poboljšaju svoju individualnu tehniku. Svatko od njih može napredovati u određenim segmentima individualne tehnike i na tome i radimo,“ piše hks-cff.hr.

Poznati su novi datumi Olimpijskog kvalifikacijskog turnira, od 29. lipnja do 4. srpnja 2021. godine.

“Mislim da je to dobro. Imat ćemo više vremena za pripreme i više vremena s onim igračima koji kasno završavaju sezone. Još je jedna bitna stavka za momčadi koje sudjeluju u olimpijskim kvalifikacijskim turnirima: po onom programu kakav je trebao biti ove sezone nakon završetka turnira po NBA pravilima igrači moraju dobiti dva tjedna slobodno i onda bi posljednji kvalifikanti bili u neravnopravnom položaju u odnosu na ostale. Sada toga ne bi trebalo biti jer će biti kraća pauza.“

KOŠARKA