Na središnjem zagrebačkom trgu ponovno će se skakati preko osam metara

BHM Čeko

Prošle godine promoviran je Zagreb City Challenge, skakačko natjecanje na zagrebačkom Trgu bana Jelačića koje se održava u sklopu Boris Hanžeković memorijala. To će se natjecanje održati i u petak 8. rujna od 18 sati, a gledat ćemo paralelno natjecanje skakačica i skakača u dalj.

Prošle godine Zagrepčani i njihovi gosti su iz neposredne blizine gledali skokove preko osam metara, štoviše preko osam metara je išao i naš sjajni skakački dvojac Filip Pravdica (8.04) i Marko Čeko (8.00), a nema nikakve sumnje da će se na središnjem zagrebačkom trgu daleko preko sam metara skakati i ove godine.

Vrlo atraktivnu listu daljaša predvodi bivši svjetski prvak i brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti Tajay Gayle, čiji je najbolji ovogodišnji rezultat 8.27, a osobni rekord čak 8.69 metara. Najveći konkurent bit će mu još jedan finalist iz Budimpešte, William Williams, inače dvoranski prvak SAD-a, koji ove godine skače 8.23.

Pozornost svakako zaslužuje i odlični Australac Liam Adcock (8.15), dvostruki svjetski juniorski prvak Erwan Konate, a prije svih najbolji hrvatski skakači u dalj Filip Pravdica i Marko Čeko.

Ovakvo spektakularno natjecanje u centru grada nikako ne treba propustiti.

Skok u dalj – privremena lista sudionika
1. Marko Čeko HRV
2. Filip Pravdica HRV
3. Andreas Trajkovski MKD
4. Liam Adcock AUT
5. William Williams SAD
6. Tajay Gayle JAM
7. Erwan Konate FRA

Foto: BHM

DRUŠTVENE MREŽE