Nexe i Zagreb treći put u finalu: U Kupu nema popravka, neka bolji pobijedi

Horvat, HRS

U nedjelju od 16.30 sati u Umagu se igra finale Hrvatskog rukometnog kupa, a treći puta u povijesti ovog natjecanja snage će odmjeriti Nexe iz Našica i PPD Zagr

Bit će to repriza prošlogodišnje dramatične završnice, Zagrebaši su do trofeja stigli tek nakon raspucavanja s linije sedam metara.

“Znali smo da će protiv Dubrave biti jako teška utakmica. Pripremali smo se jako ozbiljno za tu ‘tekmu’ i na kraju zasluženo pobijedili 11 golova razlike. Prvu stepenicu smo prošli, a sad nas čeka Zagreb i znamo da moramo dati i više od naših mogućnosti, ako se želimo nadati pozitivnom ishodu,” najavio je Saša Barišić-Jaman.

“Mi smo spremni i s nestrpljenjem čekamo taj derbi. Na kraju krajeva, neka bolji pobijedi. Ovim putem htio bih se zahvaliti svim našim navijačima koji nas došli bodriti u polufinalu i nadam se da će ih danas biti u još većem broju,” dodao je.

Kapetan branitelja naslova Zlatko Horvat odmarao je protiv Umaga, ali finale neće propustiti i predvodit će svoju ekipu u pokušaju osvajanja nove titule u Kupu.

“Spremni smo za finale, za dvoboj s Nexeom iz Našica. Odigrali su dobro protiv Dubrave, koja nije mogla pratiti ritam kojeg su oni nametnuli. Ozbiljno planiraju ugroziti našu dominaciju, ali ne želimo im to dopustiti. Želimo dvostruku krunu i to nam je jedini cilj. Prošle godine nam je završnica s Nexeom bilo jedno upozorenje. Jedna je utakmica za osvajanje trofeja i nema popravka. Moramo biti maksimalno koncentrirani, borbeni i ako ćemo biti pravi onda nas oni jako teško mogu pobijediti.”

Igor Vori je na kraju svoje igračke karijere i svaki trofej na oproštaju imat će posebnu težinu: “U Kupu nemam popravka. Našičani su sigurni rasterećeni, ali mi smo u uzlaznoj putanji. Očekujem dobru utakmicu, pravu ‘fajtersku’ i nadam se kako ćemo mi na kraju slaviti.”

Uoči finala, odigrat će se i finale Prvenstva Hrvatske za kadete, uz prijenos uživo putem livestreama od 13.30 sati.

(Foto: HRS, Jozo Čabraja)

RUKOMET