Nexe napravio još jedan važan korak prema Final 4 turniru SEHA Gazprom lige: Uspjeli smo ostati koncentrirani

Rukometaši Nexea savršeno su krenuli u nastavak sezone, fantastičnom 31:19 pobjedom na gostovanju kod Steaue u Bukureštu, u unaprijed odigranom dvoboju 15. kola.

Ekipa Hrvoja Horvata izvrsno se pripremila za nove izazove, iako bez dvojice ponajboljih igrača, hrvatskih reprezentativaca Marina Šipića i Ivana Vide.

Moreno Car je ubilježio čak 12 obrana, dok je Perica Lelić imao tri uspješne intervencije.

U napadu su odlično posao odradili Marin Jelinić sa šest golova iz šest pokušaja i Saša Barišić Jaman koji je četiri puta bio precizan, bez promašaja. Po četiri su dodali još i Mario Tomić te Halil Jaganjac, koji ‘nije trebao Červaru’ na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

“Uspjeli smo ostati koncentrirani tijekom cijelog dvoboja. Nismo im dozvolili da nas iznenade,” poručio je Jaganjac.

“Ovo je izuzetno važna pobjeda za naše ambicije i plasman na završnicu. Obrana je bila na visokoj razini i ona je bila ključ ove pobjede,” dodao je trener Horvat.

Gromovi su stigli do svoje 11. ovosezonske regionalne pobjede i na odličnom su putu da osiguraju završni Final 4 turnir regionalne SEHA Gazprom lige.

Regularno 14. kolo igra se nakon završetka Svjetskog prvenstva, PPD Zagreb 2. veljače gostuje kod Metalurga u Skoplju, dok je dan kasnije Nexe domaćin Tatranu iz Prešova, kojeg s klupe vodi Slavko Goluža.

RK NEXE: Lelić (3 obrane), Gadža 3, Leban 2, Eter, Zrnić 1, Mrđenović, Barišić Jaman 4, Car 1 (12 obrana), Buvinić 3, Jelinić 6, Lončar 1, Lavrič, Tomić 4, Jaganjac 4, Celebi 2, Vozab; Trener: Hrvoje Horvat

Rezultati by SofaScore

(Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET