Nexe protiv Benfice za ulazak u grupnu fazu EHF Kupa: Ždrijeb nije bio naklonjen ni nama niti njima

Horvat Hrvoje, HRS

Danas su u Beču izvučeni parovi 3. pretkola Kupa EHF. Protivnik RK Nexe bit će ekipa SL Benfica iz Portugala. Prva utakmica će se odigrati 16. ili 17. studenog kod kuće, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Portugalu.

Ciljevi kluba su pobijediti Benficu, ući u grupnu fazu natjecanja te otići korak dalje, odnosno, plasirati se u final four.

“Pred nama je jedan jaki protivnik za kojeg igraju dosta portugalskih reprezentativaca, a oni, kao i mi, priželjkuju final four. Rekao bih da nam ždrijeb nije bio naklonjen kao ni njima, a mislim da ćemo u prvoj utakmici, uz naše navijače, odigrati jednu pravu ratničku utakmicu i steći prednost za uzvrat u Portugalu. U prvoj utakmici imam prednost domaćeg terena i uzavrelu atmosferu dvorane na koju Portugalci nisu navikli, a to bi moglo biti presudno u ovom dvoboju…

“Prije samih kvalifikacija slijedi 6. kolo SEHA Gazprom lige gdje nam u goste dolazi RK Vojvodina i vjerujem u našu pobjedu pošto se pokazalo da u zadnjih nekoliko utakmica igramo sve bolje i bolje, odnosno, dižemo se u formi. U momčad nam se vraća i Ivan Vida, a za utakmicu s Tatranom već bismo trebali imati Sršena na raspolaganju. Tomi Vozab će već ove subote biti u sastavu, ali ne treba još očekivati čuda, treba proći još nešto vremena da se vrati na onu razinu na kojoj je bio prije operacije,” pojasnio je trener Gromova Hrvoje Horvat.

(Foto: HRS)

RUKOMET