Nikad atraktivniji WTA Croatia Bol Open: Uvijek je odlična atmosfera

15. WTA Croatia Bol Open 7

Sara Sorribes Tormo, Rebecca Peterson, Bernarda Pera, Eugenie Bouchard, Arantxa Rus…

S pozivnicama Jana Fett, Ana Konjuh, Nadia Podoroska, koja je ovih dana pobijedila Serenu Williams na Mastersu u Rimu…

Zvučna imena ženskog tenisa od 7. do 12. lipnja okupljaju se u Bolu na 15. WTA Croatia Bol Openu, petom kojem je na čelu Feliks Lukas.

“U Bol dolaze najbolje rangirane tenisačice iz Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, čak četiri ponajbolje talijanske i četiri ruske tenisačice te predstavnica Kine Lin Zhu. Na turnir se vraćaju sve dosadašnje pobjednice Mandy Minella iz Luksemburga, Aleksandra Krunić iz Srbije i najbolja slovenska tenisačica, dvostruka bolska šampionka Tamara Zidanšek“, istaknuo je Lukas na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Dubrovnik.

15. WTA Croatia Bol Open 3

Podršku mu je dala i poznata hrvatska tenisačica Jana Fett kojoj je ovo jedan od najdražih turnira. Oduševljena je Bolom i odličnom organizacijom, a povratnica u vrh svjetskog tenisa Ana Konjuh najavila je ponovni dolazak na turnir nakon bolskog polufinala iz 2016. Vraća se u top formu nakon duge pauze zbog ozljede i ima velika očekivanja od ove sezone.

“Pohvalno je što se u ova teška vremena organizira turnir, na Bolu je uvijek odlična atmosfera, a doma je uvijek dobro igrati“, istaknula je Konjuh.

15. WTA Croatia Bol Open 2

U skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama i strogim pravilima WTA Toura osigurana su testiranja svih tenisačica i osoblja, prilagođen je model organizacije, a u popratnom programu ove godine naglasak je na inovativnom spoju sporta i umjetnosti.

15. WTA Croatia Bol Open 6

“U iznimno teškoj godini za organizaciju ovako zahtjevnih sportskih evenata ponovo smo uspjeli u Bol dovesti kremu ženskog tenisa i otvoriti ljetnu sezonu. Ovog turnira ne bi bilo bez snažne podrške Općine Bol i Splitsko-dalmatinske županije koji nas svih ovih godina prate“, poručuje Lukas.

(Foto: Tomislav Smoljanović)

TENIS