Obrvan nakon razočaranja s Makedoncima podnio ostavku, Hrvatskoj za Rio treba minimalna pobjeda nad Norvežanima

Ivica Obrvan, Foto Facebook

Na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre reprezentacija Makedonije je pod vodstvom hrvatskog rukometnog stručnjaka Ivice Obrvana doživjela i drugi poraz te neće vidjeti Rio de Janeiro.

U prvom kolu bolji su bili domaćini Poljaci, dok je u subotu Makedonija izgubila od Tunisa 32:26, čime je prije posljednjeg kola ostala bez izgleda za prolaz.

Obrvan je nakon razočaranja podnio ostavku na mjesto izbornika!

“Propustili smo realizirati naš san, izgorjeli smo u želji i zasluženo izgubili. Igrali smo sa strahom, loše smo otvorili utakmicu, nismo se uspjeli vratiti iz zaostatka i nakon ovog poraza podnosim ostavku,” poručio je Obrvan.

“Preuzimam punu odgovornost za ovaj neuspjeh. Žao mi je što odlazim na ovakav način, svi smo šokirani i razočarani. Mislim da ipak mogu biti uzdignute glave, imali smo i lijepih trenutaka i ovaj poraz znači kraj puta!”

Nakon pobjede Hrvatske nad Bahreinom i remija Danaca i Norvežana 25:25 poznat je zaplet završnog dana olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Herningu. Kaubojima je potrebna barem minimalna pobjeda kako bi izborili svoje mjesto u Riju, a odlučujući dvoboj za plasman na Olimpijske igre na rasporedu je u nedjelju od 18 sati.

RUKOMET