Odigrana povijesna rukometna utakmica osoba u invalidskim kolicima! Dino Sokolović: Jako sam sretan!

Rukomet u kolicima, HRS

U zagrebačkoj ‘Kutija šibica’ odigrana je povijesna rukometna utakmica osoba u invalidskim kolicima, u organizaciji Zagrebačkog rukometnog saveza i HRS-a.

Hrvatska je ugostila Italiju i upisala uvjerljivu pobjedu 21:7.

“Jako je lijepo ponovno biti u ovoj dvorani gdje sam trenirao kao ‘klinac’, jako sam sretan,” poručio je hrvatski skijaški paraolimpijac Dino Sokolović, koji se trenutno priprema za ZPI u PyeongChangu!

“Rukomet je toliko lijep sport da nema tko ga ne igra. Oduševljen sam ovom akcijom. Igrala je Italija gdje sam ja bio izbornik. Jako mi se to sviđa, taj entuzijazam koji su pokazali naši i to je nama isto poruka da se mi trudimo, da budemo još bolji jer ako oni s poteškoćama mogu to tako dobro odigrati, onda nema razloga da mi jednako tako dobro ne igramo. Pozdravljam sve one koji su pomogli pri organizaciji, koji su sebe utkali u sve to. Sport za sve,” rukometašima u kolicima podršku je dao i Lino Červar. 

U ekipi su pet igrača plus vratar, golovi su niži 40 centimetara od standardnih, a igra se dva puta po 20 minuta. Najbolji strijelac utakmice bio je Ademir Demirović.

“Rukomet je proslavljeni sport u našoj zemlji i ovo je divna prilika pokazati kako je dostupan svima, bez obzira na tjelesno stanje.”

HRVATSKA: Dino Kolega 16 obrana; Zdenko Matić, Josip Babić, Igor Ograjšek 2, Damjan Lisska 2, Šimo Šimić, Luka Bastelić, Ademir Demirović 5, Ivica Vujica 3, Ante Štimac 7,Dino Sokolović 2, Ivica Kaurinović, Domagoj Cvitković, Bernardin Trnka, Stjepan Pavlović
Izbornik: Dino Sokolović

PARAOLIMPIJCI RUKOMET