Okupljanje hrvatske Socca reprezentacije pod novim izbornikom: Na popisu su i Bojan Vručina i Luka Modrić

Socca, Vedran Tolić

Na terenima nogometnog centra Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku, 22. i 23. kolovoza zakazano je okupljanje hrvatske malonogometne reprezentacije pod vodstvom novog izbornika, mladog Bjelovarčanina Željka Ostrmana. Dva dana priprema bit će svojevrsno uigravanje za nadolazeći HEP Adria Cup, međunarodni turnir koji će se održati zadnjega vikenda u kolovozu na istoimenoj lokaciji.

Novi izbornik napravio je širi popis od 30 igrača, a iz ‘mini’ priprema iskristalizirat će se 15 reprezentativaca koji će dobiti priliku zaigrati na tome turniru.

”Većinu njih uočio sam na nedavnoj završnici Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu, a na popisu su se našli i poneki igrači koji su već imali prilike braniti boje Hrvatske. Dakle, priliku će dobiti dosta novih imena, a ‘starosjedioci’ će sigurno pomoći novim igračima da se dobro uklope. Ono što će mene zanimati je kako će dečki zajedno funkcionirati. Želim napraviti dobru momčad i izvući maksimum iz nadolazećeg okupljanja,” kazao je izbornik Ostrman te nadodao kako vjeruje da su svi igrači, kao i on, jednako motivirani za sve ono što ih očekuje.

Vodeći ljudi Socca Hrvatske navode kako je prvo okupljanje reprezentacije trebalo biti puno ranije, no zbog pandemije uzrokovane koronavirusom i bolesti Covid-19, HEP Adria Cup se s planiranog održavanja 30. i 31. svibnja, pomaknuo na kraj kolovoza.

”U ovo doba pandemije koronavirusa iznimno je teško organizirati bilo kakav događaj, a kamoli neki međunarodni. Kako ove godine nema Svjetskog prvenstva planirano je bilo Adria Cup održati s nešto većim brojem reprezentacija nego što je to bilo prošle godine. Prvotna ideja bila je da na turniru nastupa osam reprezentacija. Zbog velikog interesa razmatrali smo da se ta brojka poveća na 12, no kako se tijekom ljeta situacija s koronavirusom pogoršavala postalo je uopće upitno hoće li se turnir moći održati”, kazao je Vedran Prga, direktor marketinga malonogometnog saveza Socca Hrvatska te nastavio:

”Prvo smo morali otkazati sudjelovanje Srbiji, Alžiru i Tunisu koji nažalost ne mogu ući u Hrvatsku zbog restrikcija Stožera civilne zaštite. Nakon toga, sudjelovanje na turniru otkazivali su redom Slovačka, Španjolska i Njemačka, koje su trebale biti jaki aduti natjecanja.”

Na turniru će na kraju, kao i prošle godine, sudjelovati četiri reprezentacije, no unatoč tome organizatori vjeruju kako ćemo gledati vrlo atraktivan mali nogomet.

”Sudionici će biti vrlo atraktivna imena. Uz Hrvatsku, na HEP Adria Cupu natjecat će se Slovenija, Mađarska i Luksemburg. O snazi tih protivnika dovoljno govori podatak da je Slovenija posljednje Svjetsko prvenstvo u Grčkoj napustila nakon raspucavanja socca penala u osmini finala, dok je Mađarska jedina reprezentacija koju aktualni svjetski prvaci Rusi nisu uspjeli svladati u regularnom vremenu, nego tek nakon socca penala u četvrtfinalu. Mađari su vodili cijelu utakmicu 1:0 te su primili gol u sudačkoj nadoknadi. Da su se kockice malo drugačije posložile, možda bi danas pričali o tome kako nam na turnir dolaze aktualni svjetski prvaci”, pojasnio je Prga.

I dok su Mađarska i Slovenija dobro znane u svijetu malog nogometa, Luksemburg je nova članica Svjetske Socca federacije (ISF) te će im ovo biti prvi nastup na nekom većem turniru.

Usprkos malobrojnoj, ali jakoj konkurenciji, Hrvatska će se, nada se novi izbornik, pokazati u dobrome izdanju.

”Ne možemo očekivati previše jer nećemo imati puno treninga, ali vjerujem da odabrani igrači mogu puno toga pokazati i postići te da će opravdati svoj poziv u reprezentaciju,” zaključio je za kraj Ostrman.

Među igračima koji su na popisu ima dobro poznatih imena u svijetu malog nogometa, a posebno se izdvaja i legenda HNL-a Bojan Vručina. na popisu je ponovno i Luka Modrić, reprezentativac Hrvatske na prošlom Svjetskom prvenstvu, koji nosi ime i prezime našeg najboljeg nogometaša…

Socca, popis

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET