Karačić: Ja sam Hrvatskoj uvijek na raspolaganju

Igor Karačić, Foto HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu u ponedjeljak u sklopu reprezentativnog tjedna koji će trajati od 31. listopada do 6. studenog u Umagu. Popis od 21 igrača objavljen je unaprijed a u međuvremenu je i Željko Babić potvrđen na izborničkom mjestu od strane Upravnog odbora HRS-a.

Novi/stari izbornik Babić napravio je rošadu u popisu za reprezentativno okupljanje te na popis nije uvrstio neke od igrača bez kojih su donedavno sva reprezentativna okupljanja bila nezamisliva. Prije svih tu nema ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka, kapetana Marka Kopljara, Ivana Čupića, Ilije Brozovića, dvojice Ivana, Sliškovića i Pešića a veliko je iznenađenje i izostanak Igora Karačića. Iako Babić tvrdi da je popis isključivo proširenje baze reprezentativaca i prilika da se stručni stožer iz prve ruke uvjeri na koga i koliko se može računati u budućnosti, dojma smo da zasigurno i otkriva tko bi uskoro mogao postati bivši u planovima hrvatskog izbornika.

Zašto nisam pozvan na ovo okupljanje zbilja ne znam. Kao što ne znam ni hoće li me izbornik više zvati jer se nismo čuli od Rija. Tada smo svi jurili svojim kućama i nismo imali vremena razgovarati. Vjerujem da ćemo se susresti i porazgovarati o svemu“, komentirao je povodom kontrolnog okupljanja svoj reprezentatvni status Igor Karačić za Crosport ustvrdivši:

Svaki put kažem, ja sam tu za našu reprezentaciju, ja sam Hrvatskoj uvijek na raspolaganju i prije kluba i prije svega. Hrvatska je tu, u mom srcu i ja nikad neću imati problema s tim. Kad je igrač pozvan u reprezentaciju tu je da daje sve od sebe za svoju zemlju, i niti ja niti ostali dečki se ne želimo opterećivati tko je izbornik jer prvenstveno igramo za Hrvatsku. Izbornika trebamo poštovati, slušati, raditi ono što nam kaže i svi zajedno pokušavati donijeti  Hrvatskoj ono što smo donosili svih ovih godina. Sve ostalo nije na meni.”

Utakmicu s Poljskom u Riju Karačić i dalje ne može prežaliti. Protiv reprezentacije koju su na Europskom prvenstvu prije Olimpijskih igara svladali sa 14 razlike u odlučujućoj utakmici za prolazak u polufinale na njezinom terenu, hrvatski rukometaši doživjeli su potpuni debakl.

Desila se ta Poljska i sigurno to neću nikada prežaliti… Olimpijada se dešava možda nekome jednom u karijeri i stvarno smo se htjeli popeti na vrh ali Poljska nas je izbacila. Atmosfera je do te utakmice bila sjajna i svi smo očekivali da ćemo biti na tom postolju ali… Ne smatram da je ta utakmica bila debakl kad se vidi da je u našoj reprezentaciji ujedno bila i velika smjena generacije, tu je bilo puno novih klinaca koje je trebalo uklopiti. Mi smo napravili dobru stvar u Poljskoj, osvojili smo broncu, na kraju smo i u Riju priželjkivali da ćemo se popeti na tron ali jednostavno nije išlo.”

Niste izgledali pretjerano zadovoljni ulogom koju vam je namijenio izbornik u Riju?

“Ne znam što bih rekao, smatram da smo i ja i ostali momci to odradili korektno, ne savršeno nego korektno i sigurno da to može biti puno bolje jer da je bilo dobro sigurno ne bismo ispali u četvrtfinalu.”

SEHA Final Four - MKV- MVM Veszprem - Meshkov Brest

Iako i hrvatski vratar Ivan Pešić ima izuzetno dobru jesen iza sebe, brani u sjajnoj formi u Meškovu, poziv za okupljanje nacionalne selekcije je izostao.

Da, vidio sam da izbornik nije pozvao dosta igrača i ne znam što bih na to rekao. Ovo je ipak kontrolno okupljanje”, izjavio je Pešić te dodao:

Pretpostavljam da je to tek širi popis i da izbornik želi provjeriti još neke igrače.”

Valjda mu Babić nije zamjerio izjave nakon utakmice s Poljskom kada ga je hrvatski vratar javno prozvao oko taktike čuvanja Bieleckog jer se vidjelo da čovjek igra u životnoj formi. I Pešić i Stevanović  bili su tada na streljani poljskih rukometaša a posebno najopasnijeg Poljaka koji je bio iznimno neugodan s 12 postignutih golova.

Ono kad sam izjavio da smo možda trebali igrati flaster? Ne vidim zašto bi mi to zamjerio kad je to istina, nisam ništa loše mislio. Poslije nisam razgovarao s izbornikom i ne znam hoće li me ponovno zvati, vidjet ćemo, vrijeme će pokazati. Ako me i ne pozove to je izbornikovo pravo, što ja imam tu komentirati? Radim dobar posao u klubu, branim dobro i u kakvoj budem formi tako će mi i biti.  Tko zna što se može desiti do Nove godine i kako ću braniti?“, zaključio je Pešić.

CROSPORT INTERVJU RUKOMET