Olimpijske kvalifikacije u ožujku iduće godine

Hrvatska, ŠPA, Foto HRS (23)

Nakon što je Europska rukometna federacija (EHF) napravila svoj kalendar natjecanja za završetak ove i sljedeću sezonu, Svjetska rukometna federacija   objavila je termine olimpijskih kvalifikacija za Tokio, za  rukometašice  i rukometaše, odnosno Svjetska prvenstva mlađih dobnih uzrasta te rukometa na pijesku koja su otkazana zbog pandemije korona virusa (COVID -19), a trebala su se održati tijekom ljeta.

U nastavku pogledajte IHF-ov plan održavanja navedenih natjecanja.

Tokio 2020: OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE (M)

Prema prvobitnom planu te kvalifikacije trebale su se održati od 17.-19.ožujka ove godine, u Francuskoj, Njemačkoj i Norveškoj. Korona virus je pokvario  planove, pa je novi termin od  12.-14. ožujka 2021. godine. Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Turnir se igra u Parizu u AccorHotels dvorani (nekadašnji Bercy). Prvi suparnik Hrvatske je Francuska, zatim slijedi Portugal, i na kraju Tunis. Točna satnica turnira biti će poznata nakon razgovora IHF-a i domaćina turnira.

Berlin je domaćin turnira u Njemačkoj. Na njemu sudjeluju domaćin Njemačka, Slovenija, Švedska i Alžir.

Treći turnir igra se u norveškom Trondheimu, a na njemu igraju Norveška, Brazil, Čile i Južna Koreja.


Tokio 2020: OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE (Ž)

Olimpijske kvalifikacije rukometašica trebale su se održati ove godine od 20.-22. ožujka. Novi termin je od 19.-21. ožujka 2021. godine, drugim riječima tjedan dana iza muških kvalifikacije

Domaćini tih turnira su: Španjolska, Mađarska i Crna Gora.

SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO (Ž) W20

Rumunjska je ove godine od 01.-13. srpnja trebala ugostiti najbolje svjetske juniorke . Ali to je prvenstvo otkazano zbog epidemije korona virusa. Novi termin je od 02.-12. prosinca 2020. godine. To je inače termin Europskog seniorskog prvenstva rukometašica koje zajednički organiziraju Danska i Norveška.

SVJETSKO KADETSKO PRVENSTVO (Ž) U18

Hrvatske je organizator toga natjecanja, a uskočila je kao zamjena za Kinu zbog korona virusa. Prvobitni plan bio je da se prvenstvo održi  od 18. -30. kolovoza ove godine. Novi termin je 29. rujna – 11. listopada 2020. godine.

SVJETSKO PRVENSTVO RUKOMETA NA PIJESKU

Svjetsko seniorsko prvenstvo u rukometu na pijesku za rukometašice i rukometaše koje se trebalo se održati u Italiji od 30. lipnja do 05. srpnja ove godine, otkazano je.  IHF će naknadno objaviti domaćina i termin održavanja. Za sada su u razgovorima s nekoliko zemalja Arapskog dijela svijeta i ukoliko se uspiju dogovoriti prvenstva će bit održana 2020. godine, baš kao i svjetsko juniorsko i kadetsko prvenstvo rukometa na pijesku.

RUKOMET