DOBRO World Cup u Osijeku uvertira za Tokio

Gradski vrt

Osijek će po 12. put ugostiti najbolje svjetske gimnastičare! Od 10. do 13. lipnja u osječkoj areni Gradski vrt vrhunski gimnastičari iz cijeloga svijeta borit će se za medalje na već poznatom DOBRO World Cupu, koji je ujedno većini sportaša zadnje ozbiljno natjecanje prije Olimpijskih igara u Tokiju. Ove godine prijavljeno je više natjecatelja negoli ikada ranije. Svoj dolazak već su najavili mnogobrojne gimnastičarke i gimnastičari iz Europe i svijeta, a među njima, nadmetat će se i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičare poput naših olimpijaca Ane Đerek, Tijana Korent, Tin Srbić, Filip Ude te naravno i osječki aduti Robert Seligman i Aurel Benović…

Seligman DOBRO

Sukladno epidemiološkoj situaciji, ova godina razlikovat će se od prethodnih prije svega kod organizacije pratećih sadržaja u najavi samoga DOBRO World Cupa. Najava natjecanja će biti popraćena organizacijom ‘Vježbanja na otvorenom’ koje će voditi naši poznati gimnastičari Robert Seligman i Aurel Benović. Osim toga, bit će organizirana i sada već poznata Najduža špaga na svijetu. Sama organizacije špage bit će nešto drugačija od svih dosadašnjih. Odvijat će se u čak šest gradova diljem Hrvatske, a to su Osijek, Zagreb, Čakovec, Split, Zadar i Rijeka.

Đerek, Dobro

“Iznenadio nas je velik broj prijavljenih zemalja, veći nego ikada do sada – očito da se je stvorila kritična masa potrebe za natjecanjima gdje gimnastičari iz svijeta nemaju prilike natjecati se na takvom nivou. Trenutno u preliminarnoj najavi imamo rekordan broj prijava iz cijeloga svijeta, a riječ je otprilike o 500 sudionika ukupno i 230 sportaša što mislim da je jako dobar podatak za turističku zajednicu. Događaj će se prenositi uživo na nacionalnoj televiziji te smatram da je najvažnije da napravimo jako dobru produkciju u dvorani Gradski vrt i da slika ode u cijeli svijet te da se skoncentriramo na taj sportski dio koji će biti temeljni nositelj promocije našeg grada, naše regije i svega onoga što mi predstavljamo,“ naglasio je Vladimir Mađarević, sportski direktor ovog velikog sportskog spektakla.

Nadmetanje ponajboljih svjetskih gimnastičarki i gimnastičara u Gradskom vrtu neće moći uživo pratiti brojni gledatelji koji su tijekom finalnih dana napunili tribine osječke dvorane. Zato će se i ove godine finalna natjecanja moći pratiti uživo putem programa Hrvatske televizije, a posredno će slika iz Osijeka otići u milijune kućanstava diljem svijeta.

Organizatori natjecanja, Hrvatski gimnastički savez zajedno s Gimnastičkim društvom Osijek – Žito, uoči 12. izdanja DOBRO World Cupa veliku potporu ima Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o. te Zagrebačke banke d.d., Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Osijeka te Turističke zajednice Osječko – baranjske županije.

DOBRO WC

Budite spremni za gimnastički spektakl sredinom lipnja DOBRO World Cup Osijek!

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI