Ostrman odabrao reprezentativce za HEP Adria Cup: Vručina predvodi hrvatske malonogometaše

Foto: Vedran Tolić / vedrantolic.com

Socca malonogometna reprezentacija okupila u Zagrebu na kratkim pripremama poslije kojih je izbornik Željko Ostrman odabrao 15 igrača koji će Hrvatsku predstavljati na međunarodnom turniru HEP Adria Cup, koji će se održati 29. i 30. kolovoza u zagrebačkom NC Zlatna lopta.

”HEP Adria Cup će biti prava prilika protiv dobrih protivnika da dečki pokažu što znaju i da se nametnu u reprezentaciji. Mislim da su to zbilja ozbiljno shvatili jer po viđenom na treninzima, stvarno su bili maksimalno koncentrirani, ozbiljni, dali su sve od sebe i dobro su radili, što mi je jako drago. U utakmicama protiv Luksemburga, Mađarske i Slovenije ćemo probati 15 igrača što je velika širina. Svatko će dobiti priliku pokazati što zna. Vjerujem da ćemo se predstaviti u dobrom svijetlu i naravno pokušat ćemo svladati sve protivnike,” kazao je izbornik Ostrman pa dodao kako će do Adria Cupa odraditi još jedan trening s novoizabranim igračima.

Foto: Vedran Tolić / vedrantolic.com

Svoje dojmove s prvog okupljanja podijelili su i reprezentativci, a među njima i Marin Ležaić, Slavonac koji je lani u hrvatskom dresu nastupio na Svjetskom prvenstvu na grčkoj Kreti: ”Smatram da možemo biti i više nego zadovoljni s odrađenim pripremama. Uz nas koji smo bili prošle godine ima par novih momaka koji su zasigurno zaslužili poziv u reprezentaciju. Nadam se da smo se dovoljno utrenirali i da smo spremni za nadolazeći Adria Cup!”

Foto: Vedran Tolić / vedrantolic.com

”Izuzetno sam sretan što mi je izbornik pružio priliku da zaigram za reprezentaciju. Pratio sam prošlo Svjetsko prvenstvo u Grčkoj. Čast mi je igrati s nekim momcima koji su bili tamo. To su sve vrhunski igrači. Što se tiče Adria Cupa, nama je svejedno koje reprezentacije dođu. Mi ćemo naporno trenirati, raditi, nametnuti se izborniku i pokušati osvojiti taj turnir”, otkrio je svoja razmišljanja Josip Haluška, Vinkovčanin koji je po prvi puta pozvan u hrvatsku reprezentaciju.

Foto: Vedran Tolić / vedrantolic.com

”Mislim da smo već na prvom treningu ‘kliknuli’ kao ekipa. Zadovoljan sam sa svime. Momke sam tek sad upoznao, smatram da su vrlo kvalitetni, i igrački i po osobnosti. Mislim da bi u budućnosti s ovakvom ekipom mogli napraviti dobar rezultat na nadolazećim natjecanjima”, optimistično je najavio Splićanin Davor Milanko, još jedan novi adut izbornika Ostrmana.

Zbog trenutne epidemiološke situacije natjecanje će se održati bez prisustva publike, ali uz televizijski prijenos na HNTV-u.

Foto: Vedran Tolić / vedrantolic.com

Hrvatsku reprezentaciju na nadolazećem HEP Adria Cupu predstavljat će vratari Ernest Malarić i Dominik Jelinić te Marko Pavlović, Ivica Majić, Marko Strabić, Tomislav Pleić, Josip Haluška, Davor Milanko, Dominik Zeko, Marin Ležaić, Ante Pavličević, Bojan Vručina, Filip Hanžić, Marko Švagelj, Filip Vojnović. Pretpoziv su dobili Danijel Jaman, Luka Modrić i Filip Cerovski.

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET