Otpao Šušnja, u München ide Jaganjac: Nije bilo lako donijeti odluku, svima smo objasnili razloge

Červar, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je pripreme u Poreču te se vratila u Zagreb, gdje je izbornik Lino Červar objavio na koje igrače računa za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

Nakon što se prije nekoliko dana zahvalio i Filipu Iviću te Luki Šebetiću, u München neće niti Leon Šušnja, a umjesto njega će na put Halil Jaganjac.

“Ako se oporavi onda ćemo napraviti zamjenu. Šušnja nam je izuzetno važan u svim našim obrambenim sustavima…”

Vratari su Marin Šego i Ivan Stevanović, krila su Zlatko Horvat, Ivan Vida, Manuel Štrlek i David Mandić, kružni napadači su Željko Musa, Krešimir Kozina i Marin Šipić, dok su vanjski igrači, uz Jaganjca, Ivan Slišković, Damir Bičanić, kapetan Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Luka Stepančić, Jakov Vranković i Alen Blažević.

“Pokušat ćemo dati sve od sebe da postignemo što više. Velika je i jaka konkurencija, preko deset reprezentacija bori se za ulazak među sedam najboljih. Osim svjetskog prvaka svi ostali idu u kvalifikacije,” poručio je izbornik, koji se osvrnuo i na pripreme u Poreču:

Tražili smo takav profil utakmica, bojali smo se da ne bude novih problema s ozljedama. Bundesligaše pokušali osvježiti, uigrati naš sustav…

“U grupi su s nama Island i Španjolska, aktualni europski prvak, ali i Japan i Bahrain također mogu biti ‘nagazna mina’. Utakmica protiv Makedonije bit će teška, oni će biti posebno motivirani i imat će poput nas i veliku podršku s tribina.”

“Križamo se sa svjetskim prvakom Francuskom i bivšim europskim prvakom Njemačkom, koja je i domaćin.”

Červar će neposredno pred utakmicu odrediti 16 igrača za dvoboj s Islandom, u petak u Olimpijskoj dvorani u Münchenu od 18 sati.

“Pratimo sve naše suparnike, kao što i oni prate nas. Atmosfera je dobra i nadamo se pozitivnom rezultatu. Razmišljamo o sastavu prije utakmice, imamo još dva treninga u Njemačkoj, neposredno prije prve utakmice ćemo odlučiti tko će igrati. Nije lako donijeti odluku, nismo htjeli nikoga povrijediti i svakome smo objasnili zašto nije ovdje. Svih 28 je dio naše rukometne obitelji.”

Hrvatska je u pripreme krenula bez četvorice ozlijeđenih igrača, koji bi gotovo sigurno bili dio ekipe na ovom Svjetskom prvenstvu, Domagoja Pavlovića, Marina Marića, Marka Mamića i Josipa Božića Pavletića.

“Nema plakanja, uvijek idemo s istim ciljem, napraviti što više možemo,” poručio je Zoran Gobac i dodao: “Jedino što možemo obećati je borba, a o igračima i izborniku ovisi kakav će biti rezultat.”

Hrvatska s Japanom igra 13. siječnja, protiv Makedonije dan kasnije, dvoboj s Bahreinom je 16. siječnja, a sa Španjolcima u posljednjem kolu 17. siječnja.

RUKOMET