Pannonian Challenge najavljuje bolja vremena

Pannonian challenge 1

Legendarni i svjetski poznati festival ekstremnog sporta Pannonian Challenge ove će se godine održati od 11. do 15. kolovoza!

Predstavljen je u CineStaru osječkog Portanova centra, a na dojmljiv, vizualan i gotovo opipljiv način prikazan je izlazak iz virtualnog i ulazak u ono realno, iskustveno. Najavljen je i optimističan povratak na staro, uz još jedan zaokret i trik kojim će se i ove godine preskočiti sve prepreke i realizirati omiljeni festival sporta i urbanog načina života.

Osijek će i ove godine ponovno biti svjetsko središte inline, skate i BMX sportaša, koji će svoje vještine ove godine prvo pokazati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Nakon dva tri salta u 2020. godini, u 2021. doskačemo na noge i polako krećemo normalno živjeti – to je sada najvažnije, vidim da se optimizam vraća i siguran sam da su pred nama bolja vremena! Sretan sam što zajedno s timom mogu najaviti 22. Pannonian Challenge, za koji sam siguran da će biti onaj pravi, ljetni, zabavni, ludi, pun adrenalina, sreće i prijateljstva! Ovogodišnji Pannonian Challenge planiramo od 11. do 15. kolovoza, odmah nakon Olimpijskih igara,” najavio je Jurica Barać, direktor festivala Pannonian Challenge.

“Čvrsto vjerujem da će situacija s pandemijom do tada splasnuti i da ćemo imati sigurno ljeto u Lijepoj našoj, a to znači povratak koncerata, publike i prave Pannonian Challenge atmosfere. Kao što znamo, ovo je godina Olimpijskih igara u Tokiju i moram spomenuti naš doprinos Igrama, prije dva dana su naši dečki iz Udruge Pannonian otišli raditi skatepark za probno natjecanje za Igre, a već sada su u timu za izgradnju skateparka i za same Igre. Ovo je ogromno priznanje cijeloj PC ekipi, ali i svima koji godinama podržavaju i dolaze na Pannonian Challenge. Htio bih naglasiti da je velika vijest da smo u pripremi izgradnje regionalnog centra za urbane sportove i kulturu. Kada kažem regionalnog, mislim na Jugoistočnu Europu jer u ovom dijelu Europe ne postoji ništa slično. Kao krunu djelovanja Udruge Pannonian i Pannonian Challenge projekta, u gradu Osijeku želimo izgraditi kompleks za urbane sportove među kojima su BMX, skate, role, romobil, parkour, slobodno penjanje ali i urbanu kulturu koju čine break dance, crtanje grafita, gaming i dr. Zahvat je velik, a projekt dugoročan no siguran sam da ćemo vrlo brzo vidjeti i prve konkretne korake,“ dodao je.

Bit će to 22. izdanje ovog jedinstvenog sportskog, ali i društvenog spektakla na istoku Hrvatske!

“Pannonian challenge je definitivno manifestacija koja zaslužuje pozornost i potporu Osječko-baranjske županije. Od trenutka preuzimanja odgovornosti za Osječko-baranjsku županiju uvrstili smo Pannonian u strateške turističko-sportske manifestacije, svjesni benefita koji ovakva vrsta sportskog natjecanja može donijeti istoku Hrvatske. Osim sporta, koji uvijek ističem kao iznimno važnu sastavnicu života i razvoja svakog mladog čovjeka, cilj nam je podržati i manifestaciju koja promovira naš kraj. Ulaskom u službeni kalendar UCI-a, Pannonian će dobiti dodatnu vidljivost koja se i do sada mjerila u milijunima pregleda na tv kanalima i društvenim mrežama. Čestitam ekipi koja već 22 godine neumorno radi da svaki idući Pannonian challenge bude bolji i atraktivniji od prethodnog i najavljujem i ove godine potporu Županije u svim potrebnim segmentima,” naglasio je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.

“Uspješno partnerstvo Pannonian Challengea i A1 Hrvatska ulazi u već desetu sezonu. To i ne čudi jer dijelimo ljubav prema sportu i dobroj glazbi. Uz to, i jedni i drugi snažno smo usmjereni na to da svojoj publici i korisnicima osiguramo najbolje iskustvo – bez obzira radi li se o nastupima vrhunskih sportaša, glazbenika ili osiguravanju najkvalitetnijeg sadržaja i najbolje mreže. Veseli nas što je Osijek, grad domaćin ovog sjajnog festivala, ujedno i prvi 5G grad u Hrvatskoj čiji stanovnici već testiraju gigabitne brzine i nisku latenciju prave mobilne mreže pete generacije,” nadovezala se Iva Ančić, rukovoditeljica brenda i marketinških komunikacija u A1 Hrvatska, dok je zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš poručila: “Pannonian Challenge je već odavno puno više od ekstremnog sporta i već 21 godinu uvijek iznova diže ljestvicu adrenalina, očekivanja i pozitive. Ove godine posebno smo nestrpljivi i nadam se da će skateri, roleri i BMX ekipa imati podršku gledatelja uživo jer ništa ne može zamijeniti atmosferu PC tribina. Grad Osijek podrškom od prvog dana navija za PC na najjače”.

Pannonian je i turistički proizvod Osijeka i cijele Slavonije: “Kroz dva desetljeća Pannonian Challenge izrastao je u svjetski poznatu manifestaciju i čestitam organizatoru koji je iz godine u godinu uz mnogo truda i entuzijazma Osijek profilirao kao središte ekstremnih sportova u koji dolazi svjetska elita. Ministarstvo turizma i sporta daje punu podršku ovakvim događajima, a Pannonian Challenge u punom smislu objedinjuje sportsku i turističku komponentu, jer uz samo sportsko natjecanje nudi i dodatne sadržaje koji pomažu razvoju turizma u prekrasnoj Slavoniji. Želim vam puno uspjeha u organizaciji ovogodišnjeg izdanja, za koje vjerujem da će vam možda biti i najizazovnije do sada s obzirom na promijenjene okolnosti uzrokovane pandemijom. No, kroz sve godine do sada pokazali ste da se uspješno nosite sa svim izazovima i ne sumnjam u još jedno odlično izdanje Pannonian Challengea,” smatra Tomislav Družak, državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta

Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice grada Osijeka, vjeruje kako je Grad na Dravi pravi domaćin ovakvom natjecanju: “Pannonian Challenge postao je DNK grada Osijeka, dio njegovog karaktera. Manifest hrabrosti, zabave i zajedništva, najbolji domaćin ekstremnom sportu, urbanoj kulturi i dobroj zabavi. Sretna sam kada vidim kako predanost pomiče granice i kada pravu priču ni globalni problem nije zaustavio”.

Pannonian challenge Roth

“Postoje ljudi koji kažu kako je Osijek pust, kako nema mladih ili kako nema sadržaja. To samo znači kako nisu bili kod nas te kako nisu informirani. Sigurna sam da još nisu bili na Pannonianu. S obzirom da traje, snažno i sigurno od ’99 godine, to samo znači da je vrijeme da ga svi posjete ove godine i dožive tu raskoš energije koja zavlada gradom,” zaključila je Tatjana Roth, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije.
Ekipa Pannoniana spremna je za nova uzbuđenja!

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: