Pavlović odlazi u Bundesligu: Želim dobiti jasniju sliku o tome koliko rukometno vrijedim!

Pavlović

Ono što se znalo već nekoliko dana dobilo je i službenu potvrdu. Ponajbolji igrač PPD Zagreba i aktualni reprezentativac Domagoj Pavlović od iduće sezone više neće nositi dres hrvatskog prvaka.

Potpisao je četverogodišnji ugovor s Bundesligašem MT Melsungenom!

“Pavlović je važeći ugovor s PPD Zagrebom do ljeta 2019., ali sve tri strane našle su zajednički jezik te je dogovoren transfer 25-godišnjaka, koji je karijeru započeo u redovima Ivanić Grada,” piše u klupskom priopćenju.

“Jako sam sretan što ću dobiti priliku zaigrati u najjačoj ligi na svijetu. Oduvijek mi je bila želja otići u Bundesligu i dobiti jasniju sliku o tome koliko rukometno vrijedim. Melsungen je jedna zdrava i perspektivna sredina, klub je sjajno uređen, a pri adaptaciji će mi sigurno puno značiti što me tamo čeka reprezentativni kolega Marino Marić. Rukometnom klubu Zagreb želim zahvaliti na predivne četiri godine provedene ovdje i svojim suigračima želim sve najbolje u sljedećoj sezoni,” poručio je Domagoj nakon transfera.

“Mislim da je Domagoj napravio pravi izbor za svoj prvi inozemni klub. Melsungen je jedan manji njemački gradić, ali riječ je o sredini koja doslovce živi za rukomet i mislim da će se Domagoj tamo sjajno uklopiti. Klub je odlično posložen, sve je organizirano na vrhunskom nivou i što je najvažnije njihove ambicije rastu iz godine u godinu. Kada sam ja tamo igrao cilj je bio opstanak u ligi, nakon mog odlaska već su se počeli boriti za Europu, a ove im je godine cilj bio plasman u Ligu prvaka. Upravo iz tog razloga su i smijenili trenera jer im rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima, ali dovođenjem sve većeg broja njemačkih reprezentativaca, a sada i našeg Domagoja Pavlovića poslali su jasnu poruku da će i sljedeće godine loviti jedno od mjesta koje bi ih odvelo u Ligu prvaka,” kazao je trener vratar PPD Zagreba, bivši član MT Melsungena i svjetski prvak iz Portugala 2003. godine Mario Kelentrić.

Osim Kelentrića, koji je u MT Melsungenu proveo čak pet sezona, boje ovog bundesligaša nosio je i bivši hrvatski reprezentativac i član zlatne generacije iz Portugala i Atene, Goran Šprem.

U Melsungenu trenutno igra bivši Zagrebaš i hrvatski reprezentativac Marino Marić.

RUKOMET