Perković nakon 16 sati leta do američkog Eugenea ide po novu pobjedu u Dijamantnoj ligi: “Volim ovaj miting, atmosfera je drugačija”

Sandra Perković, Facebook

Sandru Perković nakon pobjede u Šangaju na otvaranju sezone čeka novi izazov u Dijamantnoj ligi. Sljedeća stanica je Eugene, a Sandra će na bacalište u subotu u 6.15 sati po hrvatskom vremenu.

Miting se održava u dva dana, a uz bacanje diska prvoga dana održat će se i skok u dalj za atletičarke, te bacanje kugle za atletičare.

Nakon odličnog nastupa u Šangaju gdje je slavila s dalekih 70,88 metara.

“Nakon što sam se vratila iz Šangaja ostala sam u Zagrebu, trenirala i spremala se za još tri mitinga koja mi dolaze prije Europskog prvenstva u Amsterdamu. Prvi je Eugene u kojem se trenutačno nalazim. Volim ovaj miting, atmosfera je drugačija. I ove su godine disk, muška kugla i skok u dalj za žene dan ranije pa to daje posebnu čar.”

Hrvatska šampionka očekuje još jedan odličan rezultat: “Konkurencija je jaka, biti ce jako zanimljivo. Osjećam se odlično, jedino je problem što smo u avionu proveli 16 sati, plus čekanja između letova. Nadam se da to neće ostaviti traga…”

“Što se tiče stadiona, ovdje su krug i mreža kao nigdje u svijetu! Mi bacači znamo reći da je krug u Eugeneu ‘ptičji kavez’! Na početku je to bio dosta veliki problem, no s vremenom smo se koliko toliko naviknuli, tako da mislim da će mi odgovarati. I temperatura je dosta niža nego u Šangaju. Moram priznati da nismo očekivali ovakvo vrijeme, ali ne dozvolimo vremenu da nam pokvari planove,” izjavila je Sandra nakon dolaska u SAD! (Foto: Facebook)

Startna lista:
1. Whitney Ashley, USA
2. Shanice Craft GER
3. Julia Fischer GER
4. Jade Lally GBR
5. Gia Lewis-Smallwood USA
6. Nadine Mueller GER
7. SANDRA PERKOVIĆ CRO
8. Melina Robert-Michon FRA

OSTALI SPORTOVI