Petrović: Zauzeli smo pozicije i možemo u bitku! Žorić: Mislim da smo bolji od Rusa, trebali bismo ih dobiti!

Šarić, Foto FIBA

Hrvatski košarkaši pripremaju se u Istanbulu za nedjeljni dvoboj osmine finala Europskog prvenstva protiv Rusije.

“Mislim kako smo stručni stožer i ja ‘zauzeli pozicije’ što se tiče Rusije. Mislim kako smo spremni, igrački smo u solidnom stanju i možemo krenuti u bitku,” poručio je dan prije utakmice izbornik Petrović.

“Znaju se njihove jake strane, znamo na koje stvari moramo obratiti pažnju. Moramo biti spremni na sve moguće opcije, maksimalno koncentrirani. Iznenadio me termin u kojem igramo, nisam očekivao da ćemo u toj raspodjeli proći na takav način., U svakom slučaju dobar termin, zadovoljni smo, ali mislim da su Rusi još zadovoljniji od nas. Onaj prvi jutarnji termin njima nikako ne bi odgovarao,” dodao je Aco.

Luka Žorić dvije je sezone uspješno nosio dres istanbulskog Fenerbahčea: “Povratak u Istanbul meni budi neke uspomene. Sad je neka nova priča i nadam se kako ćemo ju završiti na lijep način. U uvodnoj skupini napravili smo sve što smo trebali i sada počinje novi turnir! Spremni smo za susret s Rusijom, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno trebali bismo dobiti! Nema alibija za ovakve utakmice, igramo protiv odličnog protivnika, ali mislim da smo mi bolji i da ćemo pobijediti.”

Veliki dvoboj na rasporedu je u dvorani Sinan Erden u nedjelju od 20.30 sati po našem vremenu…

“Odlično su posloženi, imaju dobar balans unutarnje i vanjske linije. Nećemo se predati i nadam se da ćemo izaći kao pobjednici. Termin nam odgovara, jer mi nismo neki jutarnji tipovi i tu neće biti problema.”

(Foto: FIBA)

KOŠARKA