Pobjeda sporta u Gružu: Drago mi je da smo se vratili, s publikom na tribinama!

Hrvatska, vaterpolo (5)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odličnom je igrom, nakon skoro tri mjeseca stanke, otvorila nastavak sezone prekinutu koronavirusom. Rezultatom 14:5 (4:0, 3:1, 3:2, 4:2) nadigrali su reprezentaciju Crne Gore u prijateljskoj utakmici na bazenima Gruž u Dubrovniku.

“Bitno mi je da smo odigrali dobru utakmicu. Uvjeren sam da smo kvalitetnija reprezentacija od Crne Gore i uvjeren sam da je onaj poraz koji se desio u Budimpešti splet nesretnih okolnosti iz kojih smo izvukli određene pouke što se i vidjelo danas. Bez obzira na to što ova utakmica nije imala neki rezultatski naboj bila nam je itekako bitna. Drago mi je da smo se vratili sportu, s publikom na tribinama, mislim da su mogli uživati u jednoj pravoj utakmici. Želja je bila da se igrači vrate, da osjetimo tribine i prije svega sport te sam izuzetno sretan što smo ovu utakmicu odigrali u Dubrovniku, u hramu vaterpola u Gružu,” rekao je izbornik Ivica Tucak.

Najbolji igrač utakmice bio je Luka Bukić s četiri pogotka, potom je tri upisao Benić, a po dva Joković i Vrlić, dok su Lozina, Lončar i Burić postigli po jedan zgoditak.

“Vjerujem da su svi sretni što napokon kreću sportski događaji pa tako i mi sportaši naravno. Odigrali smo ovu utakmicu ozbiljno i nadam se da je publika koja je došla uživala i da će se tako i nastaviti,” izjavio je Bukić.

“Zaista je bilo lijepo podružiti se i trenirati skupa nakon toliko dugo vremena i kao šlag na kraju odigrati ovu utakmicu,” zaključio je Hrvoje Benić.

Za Barakude su u Dubrovniku nastupili Marko Bijač (8 obrana), Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar 1, Maro Joković 2, Luka Bukić 4, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Josip Vrlić 2, Hrvoje Benić 3, Xavi Garcia, Ivan Marcelić, Luka Lozina 1, Rino Burić 1.

U stručnom stožeru su, uz izbornika, su i Mile Smodlaka, Sandro Sukno, Pero Kuterovac, Igor Pezelj, Damir Luketić i Renata Barić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI