Počinje Kup Hrvatske u futsalu: Dinamo gostuje u Slavonskom Brodu

futsal-dinamo

Nakon što su završeni regionalni kupovi Hrvatske u futsalu, s današnjih pet utakmica osmine finala počinje završno natjecanje. Na terene će prvo izaći drugoligaši, domaćin Petrinjčica, koja je jako lose ušla u novu sezonu 2.HMNL Sjever, dočekat će Kijevo iz Knina, koji se, pak, nalazi pri dnu 2.HMNL Jug.

Nešto kasnije u Omišu, odigrat će se derbi osmine finala. Jaki Olmissum dočekuje aktualnog prvaka i vodeću momčad 1.HMNL Novo Vrijeme Apfel. Ove dvije ekipe i prošle sezone susreli su se u ovoj fazi natjecanja, a Makarani su protiv tadašnjeg drugoligaša slavili tijesnom pobjedom.

U Slavonskom Brodu, Brod 035 dočekuje Futsal Dinamo. Brođani su od ove sezone drugoligaši, no u 2.HMNL Istok nakon šest kola imaju maksimalni učinak i mnogi ih smatraju najizglednijim kandidatom za povratak u elitu. Futsal Dinamo nije najbolje ušao u sezonu, no u posljednjim utakmicama Plavi su značajno popravili formu. Dinamo je slavio u sve tri utakmice odigrane u Slavonskom Brodu, no uvijek nakon teške i neizvjesne borbe. Takva utakmica očekuje se i danas.

U Šibeniku ćemo, pak, gledati još jedan prvoligaški dvoboj, između jake Crnice i gostujućeg Squarea iz Dubrovnika, dok će današnji program zaključiti drugoligaš Porto Tolero i Alumnus koji će svoj dvoboj odigrati u Pločama.

U nedjelju dva prvoligaša Uspinjača Gimka i Vrgorac gostuju kod dva sudionika 2.HMNL Istok, Vinkovca, odnosno Našica, a osmina finala Kupa zaključit će se u ponedjeljak, dvoboje najbolje momčadi 2.HMNL Sjever Futsal Pule i Splita koji drži posljednje mjesto 1. HMNL.
Raspored osmine finala kupa Hrvatske:

15.11. Petrinjčica – Kijevo Knin, 17:30 (Petrinja)
15.11. Olmissum – Novo Vrijeme Apfel, 19:30 (Omiš)
15.11. Brod 035 – Futsal Dinamo, 20:00 (Slavonski Brod)
15.11. Crnica – Square, 20:00 (Šibenik)
15.11. Porto Tolero – Alumnus, 20:30 (Ploče)
17.11. Vinkovci – Uspinjača Gimka, 20:00 (Vinkovci)
17.11. Našice – Vrgorac, 20:30 (Našice)
18.11. Futsal Pula – Split, 18:00 (Pula)

(Foto: Futsal Dinamo)

NOGOMET